مشاوره حقوقی رایگان - خیلی فوری لطفا در مورد شرایط فسخ اجاره نامه مسکن

با عرض سلام خدمت کارشناس محترم. مورد من خیلی حیاتی و فوری است. ممنون می شوم زود جوابمو بدین. من 9 ساله که مستاجر یک آپارتمان هستم که این بار صاحبخانه برای سال آینده با ما به تفاهم نرسید. تاریخ قراردادم و تخلیه خانه 20 مرداد 98 هست. به همین دلیل ما به دنبال خانه گشتیم. پس از کلی جستجو روز جمعه 11 مرداد خانه ای را پسندیدیم به مبلغ 40 میلیون رهن و ماهی یک و نیم اجاره. که هنوز مستاجر قبلی ساکن بود و گفت من منتظر پولم و به محض دریافت پول تخلیه می کنم. و من با مراجعه به بنگاه املاک به بنگاه دار 500 هزار تومان بیعانه پرداخت کردم. و به ما رسید هم داد و قرار تنظیم کرد برای بعد از ظهر همان روز که صاحبخانه جدید هم که دو خواهر که از آشنایان بنگاه دار هم بودند آمدند. همان روز یک اجاره نامه ای تنظیم شد که شماره قرارداد آن را هم داریم قرارداد به این صورت نوشته شد که سه میلیون و نیم همان لحظه یعنی تاریخ 11 مرداد گرفته شد. و شانزده میلیون و نیم آن قرار شد فردای آن روز یعنی 12 مرداد واریز کنیم (به دلیل بسته بودن بانک در روز جمعه). تا به مستاجر قبلی بدهد و رسید پرداخت همه را هم داریم و تاریخ اصلی عقد قرار داد را نوشت برای یک هفته ی بعد یعنی پنجشنبه 17 مرداد. شاهد ها امضا کردند و قرار شد روز پنجشنبه 17 مرداد بیست میلیون دیگر را بدهیم و کلید را تحویل بگیریم. و قرارداد هم در بنگاه ماند. و بنگاه 675000 تومان هم به عنوان حق کمیسیون هم گرفت و رسیدش را هم ما گرفتیم. و قرار شد صاحبخانه هم در این یک هفته خانه را کمی راست و ریس کند. حالا امروز چهارشنبه 16 مرداد املاک تماس گرفته و با لحنی بی ادبانه و موهن به ما می گوید موجر به بانک رفته که پول شما را پس دهد. شما هم اگر حرفی دارید بیایید بنگاه و گوشی را قطع کرد. از لابلای صحبتها به طور اتفاقی فهمیدیم که مالک دو میلیون و نیم از مستاجر قبلی به عنوان خسارت به خانه گرفته و به نظر می رسد که در فکر نقاشی کردن است که احتمالا بتواند خانه را به مبلغ بالاتری اجاره دهد. آیا موجر با همدستی مشاور املاک که از آشنایان ایشون هم هستند می تواند همین طوری معامله ای را که شماره قرارداد دارد فسخ کند؟ ما کلی مورد ملکی اجاره در این مدت از دست دادیم علاوه بر این کلی هم ضرر مالی کردیم و از طرفی صاحبخانه قبلی 20 مرداد خانه قبلی را تخلیه می خواهد. شما را به خدا من باید چه کار کنم؟ ضمنا قرارداد جدید کد رهگیری ندارد. و در قرارداد هم این جور که در خاطرم هست هیچ اسمی از فسخ نبود. مگر اینکه بنگاه در قرارداد دست ببرد اصلا بهش اعتماد ندارم. هیچ فتوکپی هم از قرارداد نداریم. آیا امکان شکایت از بنگاه و موجر هست؟ و ضمنا فردا 17 مرداد است و طبق قرار قبلی قرار بوده ما به بنگاه برویم و تا این لحظه هم هیچ خبری نه از بنگاه دار و نه از موجر هست من دقیقا باید چه کار کنم؟ ممنون می شوم تا امشب یه راهنمایی به من کنین. با تشکر

پاسخ ها :

مجيد پشنگ پور

جناب آقای مجيد پشنگ پور:

سلام
قرارداد اجاره عقد لازم است اگر رسیدی مبنی بر اجاره دارید میتونید تحویل اجاره را بخواهید و اگر با این مورد موجر ملک را اجاره دهد جرم کرده است و اگر اینطوری میفرمایید اجاره حق فسخ ندارد موجر نمیتواند قرارداد را فسخ کند