مشاوره حقوقی رایگان - خیانت در امانت

سلام وقتتون بخیر
خونه ارث به پدرم میرسید که همه خواهر برادرا شاهد بودن بعد فوت پدربزرگم عمم سند گرفت با آشنا پرونده رو از ثبت اسناد طرف که وکیله دید گفت عمت از ماده 147 استفاده کرده یعنی چی ماده 147

پاسخ ها :

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

خیانت در امانت نیست ولی می‌توان اسناد را باطل کرد

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

ملکی که از قبل در اداره ثبت اسناد سند نداشته حالا درخواست سند داده شما میتو انید اعتراض کنید تا باطل شود

الهه محمدی

سرکار خانم الهه محمدی :

باسلام واحترام
کاربر گرامی اگر سند صادر شده دادخواست ابطال سند ایشان را مطرح نمایید

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
می توانید اسناد مذبور را باطل کنید

ماده 147 قانون ثبت اسناد و املاک
برای تعیین وضع ثبتی اعیان املاکی که اشخاص تا تاریخ 1370/1/1 بر روی زمین‌هایی ایجاد نموده‌اند که به واسطه موانع قانونی تنظیم سند رسمی برای آن‌ها می‌سور نبوده است، همچنین تعیین وضع ثبتی اراضی کشاورزی و نسقهای زراعی و باغات اعم از شهری و غیرشهری و اراضی خارج از محدوده شهر و حریم آن مورد بهره‌برداری متصرفین است و اشخاص تا تاریخ فوق خریداری نموده‌اند و به واسطه موانع قانونی تنظیم سند یا صدور سند مالکیت برای آن‌ها می‌سور نبوده است به شرح زیر تعیین تکلیف می‌شود:
1- در صورتی که بین متصرف و مالک توافق بوده پس از احراز تصرف بلامنازع متصرف توسط کار‌شناس منتخب اداره ثبت و نداشتن معترض رئیس ثبت دستور ادامه عملیات ثبتی را به نام متصرف به منظور صدور سند مالکیت خواهد داد.
2- هر‌گاه انتقال (اعم از رسمی یا عادی) به نحو مشاع و تصرف به صورت مفروز بوده و بین متصرف و مالک مشاعی توافق باشد پس از کار‌شناسی و تهیه نقشه کلی ملک و انعکاس قطعه مورد تصرف در آن و احراز تصرف بلامنازع مشروط بر اینکه مقدار تصرف از سهم فروشنده در کل ملک بیشتر نباشد و سایر مالکین هم مراتب را تایید کنند رئیس ثبت دستور تعیین حدود و حقوق ارتفاقی مورد تقاضا و باقیمانده را به منظور صدور سند مالکیت مفروزی خواهد داد و الا عملیات ثبتی به صورت مشاع ادامه می‌یابد و در صورت عدم دسترسی به مالکین مشاعی یا وصول اعتراض، مراتب به هیات حل اختلاف موضوع ماده 2 این قانون ارجاع می‌شود.
3- در مورد مناطقی نظیر مازندران که غالباً مالک عرصه و اعیان جدا از هم بوده و مورد معامله اکثراً اعیان ملک می‌باشد و آخرین منتقل‌الیه متقاضی سند مالکیت است هیات موضوع ماده 2 به این گونه تقاضا‌ها رسیدگی نموده در صورت احراز واقع و توافق طرفین طبق بند 1 این ماده عمل، و الا با حفظ حقوق مالک عرصه رای بر صدور سند مالکیت اعیان طبق عرف محل خواهد داد.
4- اگر متصرف نتواند سند عادی مالکیت خود را ارائه نماید هیات موضوع ماده 2 با رعایت کلیه جوانب به موضوع رسیدگی در صورتی که هیات توافق طرفین را احراز و مدعی بلامعارض باشد مراتب را برای صدور سند مالکیت به اداره ثبت محل اعلام می‌نماید.
5- چنان چه بین اشخاص در تصرف اختلاف باشد یا اعتراض برسد و یا اتخاذ تصمیم برای رئیس ثبت مقدور نباشد و همچنین در صورتی که مالک عرصه، اوقاف یا دولت یا شهرداری باشد موضوع به هیات حل اختلاف موضوع ماده 2 این قانون ارجاع می‌شود.
6- در مواردی که متصرف با در دست داشتن سند عادی تقاضای سند رسمی دارد موضوع به هیات حل اختلاف موضوع ماده 2 این قانون ارجاع می‌شود، هیات رسیدگی نموده و پس از احراز تصرف مالکانه متقاضی، مراتب را به اداره ثبت اعلام تا در دو نوبت به فاصله پانزده روز به نحو مقتضی اگهی نماید. در صورتی که ظرف دو ماه از تاریخ انتشار اولین آگهی اعتراض واصل شود معترض به دادگاه صالح هدایت می‌شود و اقدامات ثبت، موکول به ارائه حکم قطعی دادگاه خواهد بود. چنان چه اعتراض نرسد اداره ثبت طبق مقررات، سند مالکیت را صادر خواهد کرد. صدور سند مالکیت جدید مانع مراجعه متضرر به دادگاه نخواهد بود.
7- در صورتی که مساحت قطعات متصرفی در باغ‌ها، کمتر از میزان مقرر در ضوابط ابلاغی (حسب مورد به وسیله وزارت مسکن و شهرسازی یا وزارت کشاورزی) باشد و با رعایت مقررات تبصره (1) ماده (4) قانون حفظ و گسترش فضای سبز و جلوگیری از قطع بی‌رویه درخت (مصوب 1352) مشمول این قانون نخواهد بود. (الحاقی مصوب 1376)

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

در مورد املاکی است که تا سال 1370امکان اخذ سند نبوده و افراد که ادعای مالکیت دارند میتونن سند بگیرند اگر عمه شما به ناحق سند گرفته میتوانید دادخواست ابطال سند بدهید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
منظور ماده 147 و 148 قانون ثبت است

و با شرایط خاصی ، سند مالکیت قابل ابطال است

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

باسلام منظور ایشان ماده 147 و ماده 148 قانون ثبت می باشد که می توانید آن را مطالعه کنید برای اینکه خود در این خصوص بیشتر بدانید

اما تحت شرایطی امکان ابطال وجود دارد که نیازمند بررسی مدارک و مستندات است

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام میتوانید نسبت به ابطال سند اقدام کنید