مشاوره حقوقی رایگان - ملک ورثه ای و نیم عشر در مزایده

با عرض سلام و خسته نباشید
ما یک ملک مشاع موروثی داریم می خواستم بپرسم 1_ آیا در مزایده، دادگاه نیم عشر از مبلغ فروش را کسر می کند؟
2_اگر دادگاه کسر کند،در صورت فروش این مبلغ کسر می شود یا اگر فروخته نشود دادگاه این مبلغ از ورثه مطالبه می کند؟
3_آیا  این هزینه به نسبت سهم الارث  کسر می‌شود یا  مبلغ نیم عشر بین ورثه تقسیم می شود؟

پاسخ ها :

علی تیرالوند یوسفی

جناب آقای علی تیرالوند یوسفی :

از محکوم علیه ها به نسبت سهم اخذ می گردد

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
بله ، مبلغ نیم عشر به نسبت سهم هر یک از ورث از ایشان اخذ خواهد گردید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام بله در صورت فروش ملک در مزایده ، اجرای احکام تمام هزینه های مزایده و هزینه های اجرا را از مبلغ فروش و سهم محکوم علیه ،
کسر خواهد کرد و

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

مسائل ملکی به گونه ای نیست که صرف یک پرسش و پاسخ شما را به راه حل برساند چرا که ابعاد مسائل حقوقی گسترده است چه بسا اشتباه در خود خواسته یل دفاعیات به ضرر افراد تمام شود. باید بررسی دقیق و سنجیده ای از اوضاع و احوال پرونده شود طرح دعوی و چگونی شرح آن از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که اگر به درستی دادخواست مطرح نشود در اولین مرحله رسیدگی رد شده و همچنین ممکن است شرایط شکلی آن درست باشد ولی به صلاح نباشد که این نوع دادخواست داده شود . اگر هم که پرونده در جریان باشد باید مطالعه پرونده در شعبه قضایی صورت گیرد که وکیل از جزئیات پرونده باخبر شود و دفاعیات مناسب تری تهیه گردد تفاوتی از این حیث وجود ندارد که پرونده ملکی مشاعی باشد یا فردی در مرحله اجرا باشد یا ماهیت در هر صورت باید بررسی شود

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
در صورتی که فروخته نشود مبلغی اخذ نمی شود.
در صورت فروش مبلغ نیم عشر و سایر هزینه ها از محکوم علیه به نسبت سهم آنها کسر خواهد شد.

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

بلی
اگر فروخته نشود نیم عشر ندارد
به نسبت سهم الارث

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

ابتدا مزایده گذاشته می‌شود و بر اساس بالاترین قیمت برنده مزایده مشخص می‌شود و نیم عشر از محکوم علیه دریافت خواهد شد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

مبلغ نیم عشر و سایر هزینه ها از محکوم علیه به نسبت سهم آنها کسر خواهد شد.در صورتی که فروخته نشود مبلغی اخذ نمی شود.

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

سلام. 1-نیم عشر یا هزینه های دیوانی یا دولتی از مبلغ فروش و در زمان پرداخت کسر می گردد.
2- در صورت فروش کسر می شود، این رویه است. در ضمن نیم عشر دستور فروش براساس دعوی غیر مالی محاسبه می شود .
3- هزینه های دولتی هر مبلغ که باشد به نسبت سهم الارث از وراث کسر می شود .