مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم ارث

سلام وخداقوت
همسرم فوت شده و دوفرزنددارم و مادرشوهرم درقیدحیات است واقدام برای گرفتن برگه انحصار وراثت کرده ام وپایان یافته واکنون مادرشوهرم باید تکلیف 1ششم حق خودش رو معلوم کنه که اینکاررو نمیکنه...همسرمرحومم یه برادرناتنی داره،یعنی از زن اول پدرشوهرم که سالهاست این برادرناتنی که عموی ناتنی فرزندانم هست،رابطه اش قطع میباشد و حالا مادرشوهرم این آقا رو کرده بهانه ونمیاد سهم همسرمرحومم را انتقال بدهد به فرزندانم و 1هشتم من و 1ششم خودش رو مشخص کنه...
پدرشوهرم قبل از فوت،خانه را کلا به اسم مادرشوهرم کرد ومادرشوهرم سندخانه را صلح عمری کرده،یعنی دودانگ برای خودش و دودانگ خواهرشوهرم و دودانگ همسر مرحومم، ولی سندمادر به اسم مادرشوهرم هستش...
حالا مادرشوهرم میگه که اگه الان سهم بچه هام ومن رو بنام بزنه، این عموی ناتنی میاد شکایت میکنه...
حالا مادرشوهرم میخواد دوباره کل خانه را که صلح عمری کرده بود رو به اسم خودش کنه...
اگر خدایی ناکرده مادرشوهرم فوت کند، تمامش به خواهرشوهرم میرسه وهیچ اعتمادی ندارم که ایشون سهم بچه هام رو بده...
دستم به جایی بند نیست...ممنون میشم راهنماییم کنید که مگه عموی ناتنی میتواند از سهم پدر بچه هام شکایت کنه؟
این شده بهانه مادرشوهرم ونمیاد تکلیف دودانگ همسرمرحومم رو مشخص کنه...
ممنون میشم راهنماییم کنید.
اگر مادرشوهرم اشتباه میکند،آیا میتوانم بابرگه انحصار وراثت اقدام کنم که مجبور بشه که بیاد سهم بچه هارو مشخص کنه؟ وکجا باید اقدام کنم؟آیا بامراجعه به اداره مالیاتی،که فقط دودانگ همسرمرحومم را ثبت کنم وپرداخت کنم،مجبور میشود که بیاد وسهم بچه هارو مشخص کنه؟بدون داشتن سند خانه...چون سند دست خودمادرشوهرم هستش و من فقط برگه انحصار وراثت دارم ومدارک هویت بچه هام وخودم وهمسرمرحومم را دارم...
ممنون میشم راهنماییم کنید...

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود مطالب ارسالی شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیاز به بررسی بیشتر و گفتگو متقابل دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

اظهار نظر دقیق مستلزم بررسی اسناد و اطلاع از جزییات بیشتری دارد

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام میتوانید از طریق دادگاه پیگیری کنید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام طبق قانون عقد صلح ، عقد لازم است و امکان فسخ یا ابطال
قرارداد توسط مصالح وجود نخواهد داشت مگر در موارد قانونی

و اگر توسط مالک ، قبلا خانه به فرزندان صلح عمری شده باشد مالک ( مصالح ) نمیتواند از صلح عمری رجوع نماید و ملک را از فرزندان ( متصالح ) مسترد نماید

برادر ناتنی مطلقا هیچ ارثی از اموال همسر شما و از اموال مادر شوهر شما نخواهد برد و برادر ناتنی نمیتواند مدعی ارث بشود

و خود شما میتوانید در دفتر خدمات قضایی ، دادخواست تقسیم ترکه را به طرفیت تمام وراث مطرح نمایید تا سهم هر کدام از ورثه مشخص گردد

و خود شما میتوانید درخواست اجرای مهریه را نمایید و اموال زوج را تملک نمایید
و

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

عقد صلح ، عقد لازم است و امکان فسخ یا ابطال
قرارداد توسط مصالح وجود ندارد برادر ناتنی نمیتواند مدعی ارث بشود شما خودتان برای تقسیم ترکه اقدام کنید جهت راهنمایی بیشتر تماس بگیرید

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

سلام دادخواست تحریر ترکه و تقسیم ترکه بدهید به طرفیت مادر شوهر و فرزندانت و اگر فرزندانت صغیر هستند باید برایشان قیم تعیین کنید بعد به طرفیت قیم دادخواست بدهی

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است.

الهه محمدی

سرکار خانم الهه محمدی :

باسلام و احترام
کاربرگرامی 1_صلح عمری عقدی لازم است و مصالح نمی تواند جز در موارد استثنایی عقد را فسخ کند و یا مسترد کند 2_برادر ناتنی از اموال همسرشما و مادرشوهر هیچ ارثی نمی‌برد 3_می توانید اولا دادخواست مطالبه مهریه دهید تا از کلیه ماترک اول مهریه شما پرداخت گردد و اگر مالی باقی ماند به نسبت سهم الارث پرداخت گردد که دراین خصوص نیز می توانید دادخواست تقسیم ترکه مطرح نمایید

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

سلام. ابتدا باید سند صلح و شرایط مندرج درآن ملاحظه شود. شما می توانید تحریرترکه متوفی را از طریق دفاتر خدمات قضایی درخواست نمایید سپس مبادرت به تقدیم دادخواست تقسیم ترکه متوفی را به دادگاه محل فوت آن مرحوم نمایید . باتوجه به این که کار شما تخصصی است بهتر است با مراجعه حضوری نزد وکیل دادگستری محل خود مشاوره دقیق دریافت نمایید .

يحيي  چقازردي

جناب آقای يحيي چقازردي :

گرچه توضیحات شما طولانی نوشته شده اما کامل نیست که پاسخ کامل رو دریافت کنید اما چنین برداشت میشه که مادر بزرگ فرزندان شما یک صلح نامه نوشته که در طول حیات خودش منزل مسکونی در اختیار خودش باشه و بعداز فوت فرزندانش هر کدام دو دانگ داشته باشند لذا این صلح صلح محاباتی گفته میشه و این صلح در زمان پس از مرگ مصالح یا مادر بزرگ اعتبار جهت انتقال سند رو پیدا خواهد کرد.گرچه من پیشنهاد میکنم با وکیل مشورت کنید که توضیحات کاملتری رو ارائه کنید چون توضیحات شما ناقص هستش.موفق باشید

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
دادخواست تقسیم ترکه مطرح نمایید

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

نسبت به تقسیم ترکه شخصا اقدام نمایید .صلح عقدی است لازم فقط تحت شرایطی خاص قابل فسخ است.برادر ناتنی ارث نمی برد.جهت سند ضمن دادخواست می توانید درخواست استعلام دهید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

سلام و ادب و احترام در خصوص سوال شما عرض کنم، جهت اظهارنظر بهتر ، بررسی کامل موضوع و مستندات ضروری است

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
مادر شوهرتان به همین سادگی ها نمی تواند صلح را باطل یا فسخ کند چرا که عقد مذبور قانونا عقدی لازم است و برای فسخ یا ابطال آن باید شرایط قانونی لازم آن وجود داشته باشد ،
برادر ناتنی هم نمی تواند از این میراث ادعایی داشته باشد و این ها تماما بهانه گیری های الکی مادرشوهرتان است