مشاوره حقوقی رایگان - انصراف از ارث

با سلام ،حدود 6 سال گذشته تمامی وراث پدر بزرگم بین خود زمینهای کشاورزی و یک باب منزل روستایی را تقسیم نموده اند دو دختر مرحوم امضا کردند که از دریافت هرگونه ارث انصراف داده و سهم خود را به برادران خود واگذار کرده اند لذا تمامی شهود و خود وراث و شورای روستا امضا و مهر کرده اند اکنون آن دو دختر میگویند ماسهم میخواهیم و پشیمان شدیم آیا از لحاظ حقوقی میتوانند از برادران خود شکایت کنند و تقسیم نامه را فسخ کنند یا خیر ؟
با سپاس

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده به نظر ادعای مطالبه سهم الارث نتیجه ای نخواهد داشت.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

انصراف و محرومیت از ارث ممکن نیست و باید طبق قانون آمرانه ارث در ق م و شرع اسلام تقسیم بین وراث دو به یک بر دختر و پسر انجام شود

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

لام
اگر خواهرها سهم خود را هبه کرده اند می توانند از هبه رجوع کنند

مژگان صالح آبادی

مژگان صالح آبادی :

با سلام، اگر فریبی در تقسیم و در انصراف آنان وجود داشته که حقی از آنان ضایع شده است، بله می توانند.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
دختران متوفی ، در حقیقت از سهم خود اعراض کرده اند و حق خویش را ساقط کرده اند . فلذا بعد از ساقط نمودن حق خویش از سهم الارث ، مطابق قانون نمی توانند ادعایی داشته باشند .

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
به صرف آنچه در سوال آمده است خیر بنظر حقی نخواهند داشت
البته که مفاد اسناد تنظیم شده حائز اهمیت است....

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

بستگی دارد چگونه انتقال داده اند هبه ،صلح و.‌. هر کدام احکام جداگانه ای دارد

حمیدرضا حاجتی

حمیدرضا حاجتی :

بهتر است توافق نامه رو بدید به وکیل بخونه و با توجه به اسناد موجود به شما راهنمایی بدهند،
ولی از ظاهر سوال این برداشت میشود که امکان برهم زدن توافق نامه وجود ندارد.
باز هم پیشنهاد میشه که توافق نامه رو به رویت وکیل برسونید.

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

باید بررسی شود که این انتقال بود صورت انجام گرفته

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

خیر مگر اثبات کنند تحت اجبار امضاء‌ کردند

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر هبه کرده اند می توانند از هبه رجوع کنند

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام بله حتما امکان رجوع و مطالبه سهم الارث وجود خواهد داشت
و

رحمان  مرداني فرد

رحمان مرداني فرد :

تقسیم نامه ایی که نوشتید برای محاکم معتبر هست

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
بله چرا که این انصراف برخلاف قانون است
برای اظهارنظر دقیق با بنده تماس بگیرید تا برگه مذبور مطالعه شود

سمیرا قهرمانی

سرکار خانم سمیرا قهرمانی :

مفاد برگه انصراف از ارث باید بررسی شود اگر به صراحت اعلام به انصراف و واگذاری سهم خویش داشته باشند قابل پشیمانی نیست.