مشاوره حقوقی رایگان - مهریه

باسلام ، ما خانه ای در شهرستان داریم که ثبت پدرم هست و فوت شدن.
دو دانگ آن خانه مهریه مادر بنده است.خواهر برادر ناتنی دارم که با مهریه مادر بنده مخالفت میکنند. برای گرفتن مهریه مادرم باید چکار کنم؟. با تشکر.

پاسخ ها :

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
در صورتی که وراث با مهریه مادر مخالفت می‌کنند لازم است که بر اساس سندی که حاوی تعلق 2 دانگ خانه به عنوان مهریه به مادر است و شواهدی که در این خصوص در اختیار دارید از طریق دادگاه خانواده نسبت به وصول مهریه اقدام کنید.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر مهریه مادرتان باشد می توانید مهریه مادرتان را مطالبه کنید.

پوریا مجیدیانی

جناب آقای پوریا مجیدیانی:

از طریق اداره اجرای ثبت اقدام نمایید ، جهت اخذ توضیحات تکمیلی پیشنهاد می شود مشاوره تلفنی داشته باشید
پوریا مجیدیانی وکیل پایه یک دادگستری

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام از طریق دفتر ازدواج و اجرای ثبت قابل پیگیری است

علی ابراهیم زاده

جناب آقای علی ابراهیم زاده :

نیاز به موافقت نا تنی ها نیست و مادرتون می‌تونه از طریق اداره ثبت مهرش رو به اجرا بزاره

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

از طریق اداره اجرای ثبت اقدام نمایید و مهریهراذمطالبه کنند

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام مادر شما می‌بایست مهریه‌ی خود را تماما به اجرا بگذارد الباقی بین گراز تقسیم خواهد شد

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

مهریه از دیون ممتازه است از طریق دفترخانه ای که ازدواج ثبت شده اقدام کند

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

بعد از دریافت گواهی انحصار وراثت می توانید دادخواست تقسیم ترکه دهید و بابت مهریه مادر چند بر اساس ترکی موجود از طریق اداره ثبت اسناد پیگیری کنید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
مادر شما باید ابتدا در دفترخانه ازدواج خود ، درخواست اجرای مهریه
را نماید

و بعد باید در اجرای ثبت درخواست اجرای مهریه و توقیف اموال زوج را مطرح نمایید و ..

سید علیرضا سیدی

جناب آقای سید علیرضا سیدی :

باید به دفترخانه ثبت ازدواج مراجعه کنند و تقاضای صدور اجراییه نسبت به مهریه نمایند و سپس ملک مورد نظر یا اموال دیگر همسرشان را به عنوان مال مدیون معرفی و توقیف نمایند و ابتدا مهریه زوجه از اموال متوفی کسر میگردد و چنانچه میزانی باقی بماند بین ورثه به نسبت پسر دو برابر دختر تقسیم میگردد

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

ابتدا گواهی انحصاروراثت از شورای حل اختلاف اخذ نمایید ، یپس مادرتان می تواند مهریه خود را از اموال متوفی مطالبه نماید .

مژگان صالح آبادی

مژگان صالح آبادی :

سلام
دادخواست مطالبه مهریه، علیه تمام وراث.

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

دادخواست حقوقی باید داده شود مبنی بر طلب مهریه با توجه به مهریه ممکن است توقیف ملک نیز نیاز باشد

احمد رضا کی پور

جناب آقای احمد رضا کی پور :

مادر شما می‌تواند مهریه‌ خود را به اجرا بگذارد

نرگس سالاری

سرکار خانم نرگس سالاری :

با سلام . ابتدا باید گواهی حصر وراثت را بگیرید. سپس تحریر و تقسیم ترکه و در نهایت مطالبه مهریه و معرفی مال در مرحله اجرا

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
میتوانید وکیل دادگستری اختیار نمایید
اما ابتدا به دفترخانه محل وقوع عقد نکاح رجوع کنید و تقاضای صدور اجرائیه نمایید

یک وکیل :

سلام پرسشگر گرامی می توانید برای دریافت مهریه مادرتان اقدام نمایید زیرا مهریه مادرتان طلب ممتازه است و ابتدا مهریه مادرتان از ترکه تادیه می گردد باقی مانده بین ورثه تقسیم می شود .نارضایتی سایر ورثه در خصوص دریافت مهریه مادرتان مانعی ایجاد نمی کند.

سیدمسعود حیدری

جناب آقای سیدمسعود حیدری :

سلام باید گواهی انحصار ورثه بگیرین و تقسیم ترکه کنید

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

مادر با مراجعه به دفترخانه محل ازدواج درخواست اجرا ی مهریه کنند و بعد به اداره ثبت مراجعه کنند

یاسین علی رحمانی

جناب آقای یاسین علی رحمانی :

مهریه قابل مطالبه است و می توانید دادخواست مطالبه مهریه طرح نمایید و ربطی به مخالفت آنها ندارد

حسن فضایلی راد

جناب آقای حسن فضایلی راد :

باید مادرتان مطالبه مهریه به طرفیت سایر وراث پدرتان بدهد

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
مادرتان باید از طرق قانونی مهریه خود را مطالبه و وصول نماید

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

باید از طریق ثبت اسناد مادرتان مهریه خودرا اجرا گذاشته وملک را توقیف نماید

سیده فاطمه کریم الحسینی

سرکار خانم سیده فاطمه کریم الحسینی :

با سلام
چنانچه دو دانگ خانه بابت مهریه مادر سند رسمی به اسم ایشان خورده باشد مسلما متعلق به ایشان است و سایر ورثه نمی‌توانند ادعایی بکنند.

یوسف رونقی

جناب آقای یوسف رونقی :

سلام
با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی و طرح پرونده اثبات مالکیت از طرف مادرتان به طرفیت کلیه ورثه

نازنین کرداسلام

سرکار خانم نازنین کرداسلام :

با سلام ابتدا از طریق دفترخانه ازدواج تقاضای صدور اجراییه به طرفیت وراث دهید تا ملک مربوطه در اداره مهریه توقیف و بنام مادرتون سند زده شود

نجم الدین سپهوند

نجم الدین سپهوند :

با سلام
ابتدا گواهی حصر وراثت گرفته میشه که مرحوم پدرتون در فلان تاریخ فوت کرده و ورثه وی مادرتون و....بعد تقاضای مطالبه مهریه از ماترک اون مرحوم میکند به طرفیت تمام ورثه و همزمان قرار تامین خواسته رو میدید ...اول مهریه برداشت میشه اگر چیزی مونده مابین ورثه که مادرتون یکی از انهاست تقسیم میشه مخالفت یا رضایت ورثه تاثیری در حق و حقوق قانونی مادرتون نداره

سعید باروح

جناب آقای سعید باروح :

مهریه را در اداره ثبت اجرا بگذارید و دو دانگ را توقیف نمایید

محمدرضا  شايق كندرود

جناب آقای محمدرضا شايق كندرود :

مطالبه مهریه اول از ثبت و اگر ملک قولنامه است بعد از ثبت از دادگاه

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
برای وصول مهریه مادرتان اقدامات حقوقی لازم را انجام دهید

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

به دفتر خانه ازدواج مراجعه کنید و اجراییه‌ صادر کنید البته ابتدا گواهی حصر وراثت بگیرید

امين  اميني زارع

جناب آقای امين اميني زارع :

مهريه مادر به علاوه يك هشتم كل سهم مادر است

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

از طریق اجرای ثبت اقدام نمایید

اكرم  يگانه فر

اكرم يگانه فر :

باتوجه به اینکه سند عادی بوده قابل انکاروتردید بوده پس ابتدا باید ابتدا اصالت سند به اثبات برسدچرا که بذل وابرا ذمه زوجه فقط از طریقاقرار زوجه یا دفاتر اسناد رسمی می باشد

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام

برای دریافت مهریه، ابتدا باید به دفترخانه ازدواج سپس اداره ثبت و در نهایت به دادگاه خانواده در شهرستان خودتان مراجعه کنید و دعوای خود را برای دریافت مهریه به دادگاه ارائه دهید. در این دعوا، باید اثبات کنید که خانه مذکور ثبت شده با نام پدر شما بوده و پس از فوت پدرتان، دو دانگ آن به عنوان مهریه به مادرتان تعلق گرفته است. همچنین، باید اثبات کنید که خواهر و برادر ناتنی شما هیچ حقی در این خانه ندارند و مخالفت آن‌ها با مهریه مادرتان بر مبنای ادعاهای غیرقانونی است.

با توجه به موارد گفته شده، بهطور کلی برای دریافت مهریه، باید به دادگاه خانواده مراجعه کرده و درخواست دریافت مهریه را به دادگاه ارائه کنید. در این درخواست باید اطلاعاتی از جمله نام و نشانی شما و خانوادهتان، میزان مهریه، دلایل درخواست دریافت مهریه و مستنداتی که نشان دهنده صحت ادعاهای شما است، را ارائه دهید. همچنین، ممکن است دادگاه برای اثبات حق شما به درجه‌بندی مسئولیت‌ها و وظایف درون خانواده و مستنداتی که نشان دهنده پرداخت مهریه در گذشته است، توجه کند.

لذا برای رفع ابتباطل در مورد خواسته شما، بهتر است با وکیل مشورت کنید و با کمک وی، مدارک و شواهد لازم را جمع آوری کرده و به دادگاه خانواده ارائه دهید. وکیل می‌تواند شما را در کلیه مراحل این روند کمک کند و از حقوق شما در دادگاه دفاع کند.