مشاوره حقوقی رایگان - سوال حقوقی

با سلام شکایت افترا پس ازمنع تعقیب برعلیه مفتری رفته بازپرسی خوانده منع تعقیب خورده حال دادخواست مطالبه خسارت و ضرر و زیان ناشی ازجرم واهی شعبه دیگری است یعنی محل اقامت خوانده یک شهرستان دیگر ایا پرونده کیفریش یعنی مجازات قانونیش منع تعقیب خورده چون سونیت نداشته اون پرونده دیگه مطالبه خسارت قابل رسیدگی هست یعنی هزینه های دادرسی قابل مطالبه است شعبه دیگریا ساقط میشود

پاسخ ها :

سیدمسعود حیدری

جناب آقای سیدمسعود حیدری :

سلام مطالبه خسارت با دلایل موجه قابل رسیدگی است و قابلیت صدور رای دارد

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

ممکن است از جهت کیفری رد شده باشد ولی از باب دعوای حقوقی مسئول شناخته شود در هر حال باید بررسی شود

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

مطالبه خسارت با دلایل موجه قابل رسیدگی است

پوریا مجیدیانی

جناب آقای پوریا مجیدیانی:

جهت اظهارنظر حقوقی نیاز به اخذ اطلاعات بیشتر می باشد پیشنهاد می شود مشاوره تلفنی داشته باشید

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام اگر شکایت شاکی رد شده باید خسارت طرف مقابل پرداخت شود

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام خسارت قابل رسیدگی و صدور رای می‌باشد

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

مطالبه خسارت جنبه حقوقی دارد و قابل مطالبه است

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
علت صدور قرار منع تعقیب ، عدم احراز سؤ نیت است

و دعوای مطالبه خسارت و ضرر و
زیان ، قابل مطالبه است ولی شما باید ورود خسارت به خود را اثبات نمایید

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

اگر منع تعقیب قطعی شده است ، ضرر وزیان ناشی از جرم معنی ندارد چراکه در اصل جرمی واقع نشده است .

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
قرار منع تعقیب بدین معناست که یا فعل ارتکاب یافته ، از نظر قانون مجازات اسلامی جرم نیست ، یا این که دلایل و مستندات ارائه شده ، کافی برای انتساب جرم به شخص مظنون نیست.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
بهتر است حقوقی دادخواست دهید

محمد صادقیان

جناب آقای محمد صادقیان:

سلام و عرض ادب خدمت شما
اولا همه خسارت ها فارغ از جنبه کیفری داشتن یا نداشتن قابل مطالبه است
ثانیا زمانی که قاضی یا بازپرس در مورد جنبه کیفری منع تعقیب یا برائت صادر می‌کند به این معنی است که جرمی رخ نداده و این موضوع به معنی نفی ضرر و زیان یا جنبه های دیگر حقوقی نیست

امين  اميني زارع

جناب آقای امين اميني زارع :

نيازمند رؤيت پرونده و مدارك است

حسن فضایلی راد

جناب آقای حسن فضایلی راد :

بله اصولا خسارت دادرسی از طرف متهم با صدور قرار منع تعقیب قابل مطالبه هست

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
خیر چون عمدی بودن طرح شکایت وی را نتوانسته اید ثابت کنید

نازنین کرداسلام

سرکار خانم نازنین کرداسلام :

با سلام سوال شما کلی می باشد و باید پرونده از جهات مختلف بررسی شود اما در کلیت لازم به ذکر است مطالبه خسارت در صورت اثبات امکان پذیر است و صرف منع تعقیب مانع مطالبه ان نمی شود

محمدرضا  شايق كندرود

جناب آقای محمدرضا شايق كندرود :

جرم ادعایی شما ثابت نشده است مگر به واسطه قانونی منع تعقیب خورده باشد در ان صورت میشه گرفت و گرنه نه

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
سوالتان را به صورت واضحی مطرح ننموده اید لیکن آنچه لازم به ذکر است این مساله می باشد که منع تعقیب صادره از عوامل منع اقدام برای مطالبه خسارت به طرق حقوقی نمی باشد

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

در صورت اثبات ورود خسارت قابل مطالبه می باشد

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام

در این مورد، اگر پرونده کیفری به دلیل عدم وجود شواهد کافی به منع تعقیب خورده است، اما شما حق مطالبه خسارت و ضرر و زیان ناشی از جرم واهی را دارید، می‌توانید با اقدام به اقامه دعوی مطالبه خسارت در شعبه دیگری از دادگاه، حق خود را به دست آورید. در این مورد، نباید باعث شود که شعبه دیگری از پرونده کیفری نیز ساقط شود.

در صورتی که در پرونده کیفری شواهدی برای اثبات ادعای شما وجود نداشته باشد و پرونده به منع تعقیب خورده باشد، اما شما دارای شواهد و مدارکی برای اثبات مطالبه خسارت و ضرر و زیان ناشی از جرم واهی باشید، می‌توانید با اقدام به اقامه دعوی مطالبه خسارت در شعبه دیگری از دادگاه، حق خود را به دست آورید. در این مورد، نباید باعث شود که شعبه دیگری از پرونده کیفری نیز ساقط شود.

در صورتی که در پرونده کیفری شواهدی برای اثبات ادعای شما وجود نداشته باشد و پرونده به منع تعقیب خورده باشد، اما شما دارای شواهد و مدارکی برای اثبات مطالبه خسارت و ضرر و زیان ناشی از جرم واهی باشید، می‌توانید با اقدام به اقامه دعوی مطالبه خسارت در شعبه دیگری از دادگاه، حق خود را به دست آورید. در این مورد، نباید باعث شود که شعبه دیگری از پرونده کیفری نیز ساقط شود. اما لازم به ذکر است که در این مورد، باید با توجه به شرایط و مستندات موجود، اقدام به مشاوره با وکیل خود نمایید تا بهترین راه حل را برای رسیدگی به مسئله پیدا کنید.