مشاوره حقوقی رایگان - ضرب و جرح با چاقو و ساطور توسط مجنون دارای قیم

سلام وقت بخیر. یک فرد که از همسر خود مدتی است جدا شده بار ها و بارها در محل سکونت زوجه برای ایشان ایجاد مزاحم کرده که حتی یک بار به ایشان تجاوز جنسی نموده و با دخالت همسایه ها مرد از منزل مسکونی خانم بیرون رانده شد. فرد مذکور سال ها ست که از سمت پزشکی قانونی به عنوان محجور شناخته شده است. چندین بار در بیمارستان روانی بستری شده و شوک درمانی شده است. امروز صبح این فرد مجددا به خانه ی همسر سابقش میاد که خانم و شوهر دوم همسر سابق را با چاقو و ساطور به شدت مورد ضرب و جرح قرار میدهد. به طوری که ریه خانم به شدت اسیب دیده و برای بخیه تمام زخم ها که حدودا 30ضرب به صورت عمق و سطحی میباشد حدود 5 ساعت در اتاق عمل به سر میبرد. حال با اینکه قانون طرف دعوی را قیم مجنون میداند، آیا برای مجازات و به زندان انداختن ان مرد که دو نفر را مورد ایراد جرح با چاقو و ساطور قرار داده ان هم به قصد کشتن راهی هست؟ دیه از قیم مطالبه میشود، ولی مجازات خود ضارب چی؟

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیازمند گفتگوی متقابل دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد و

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سلام.خیر ضارب چون محجور است از باب مسئولیت کیفری مصون ومجازات نمی شود چون اراده ای در کار نبوده فقط از باب مسئولیت مدنی (دیه)باید بطرفیت قیم طرح دعوا نمایید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
خیر
طبق قانون شخص مجنون دائمی مسئولیت کیفری نخواهد داشت
ولی مسئولیت حقوقی خواهد داشت و دیه زیاندیده باید از اموال مجنون پرداخت گردد

و با نظر قاضی به بیمارستان روانی منتقل خواهد شد و

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
علیه قیم می‌توان طرح شکایت کرد به لحاظ عدم مراقبت، محجور مصون از مجازات لکن دیه و خسارات قابل مطالبه است

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

ضارب اگر حکم جنونش صادر شده باشد زندانی ندارد ولی در مراکز نگهداری خاص نگهداری می شود تیمارستان

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

اگر جنونش توسط پزشکی قانونی ثابت شود مسئولیت کیفری ندارد.

حسن فضایلی راد

جناب آقای حسن فضایلی راد :

مجنون مجازات ندارد، و دیه از عاقله مطالبه میشود

پوریا مجیدیانی

جناب آقای پوریا مجیدیانی:

با توجه به اینکه که مجنون مسئولیت کیفری ندارد به آسایشگاه منتقل می‌شود

پانیذ قمشی بزرگ

سرکار خانم پانیذ قمشی بزرگ:

با سلام
اگر حکم حجر صادر شده باشد و این شخص مجنون محسوب شود از نظر کیفری مسئولیت ندارد و می توان درخواست کرد برای عدم ایجاد مزاحمت در مراکز خاص نگهداری شود.
دیه و خسارات وارده قابل مطالبه است.
قیم نیز اگر مراقبت های لازم را انجام نداده باشد مسئولیت دارد.

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
در بیمارستان اعصاب و روان به جای حبس بستری می شود .

مژگان صالح آبادی

مژگان صالح آبادی :

سلام دیه از اموال محجور قابل مطالبه است.

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
با توجه به اینکه ضارب مجنون دائمی است این علت از عوامل رفع مسئولیت کیفری اوست و تنها میتوانید در خصوص دیه و خسارت اقدام کنید و اگر این صدمات بعلت عدم مراقبت قیم اتفاق افتاده باشد میتوان علیه او نیز اقدام به طرح دعوی نمود

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و بایستی تمام جوانب امر به دقت و با صرف وقت ، مورد واکاوی قرار گیرد تا در نتیجه پاسخ کاربردی حقوقی ارائه شود.

رحمان  مرداني فرد

رحمان مرداني فرد :

بله از عاقله میشه دیه گرفت البته در صورتی بشه اموالی توقیف کنید

فرانک قائدی

فرانک قائدی:

بستگی به مدارک پزشکی دارد که آیا جنون ادواری است و یا دائم

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

پرونده کیفری در شعبه مورد نظر باید مطالعه شود

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

مطالعه پرونده کیفری در دادگاه مربوطه مهم است که باید انجام شودد

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام باید در زندان یا تيمارستان نگهداری شود

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و بایستی تمام جوانب امر به دقت و با صرف وقت، مورد واکاوی قرار گیرد تا در نتیجه پاسخ کاربردی حقوقی ارائه شود و در نهایت مساله حقوقی شما مرتفع شود.

سعیده زمانی

سرکار خانم سعیده زمانی :

سلام
محجور بودن دلیل بر عدم مجازات نیست مگر حجر به اندازه ای باشد که فاقد عقل و اراده باشد یعنی مجنون باشد، اما اگر در هنگام ارتکاب جنایت فاقد قوه عقل نبوده، مجازات کیفری متوجه او خواهد شد.

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و احترام بحث دیه و مسئولیت های قانونی قیم جداست هرکدام را جداگانه باید بررسی کنیم

علي جابري مطلق دوركي

علي جابري مطلق دوركي :

درود برشما

با توجه به قانون :
هرگاه مرتکب جرم، در زمان ارتکاب جرم مجنون باشد ، از شخص متخصص ( پزشکی قانونی ) جلب نظر خواهد شد. در صورتی که جنون وی در وضعیت حاد و خطرناک باشد و آزاد بودن فرد مجنون برهم زننده نظم و امنیت باشد، بنا به دستور دادستان تا برطرف شدن حالت خطرناک باید در محل مناسبی نگهداری شود . ( در مراکز بهزیستی یا مراکزی که افراد روانی را نگهداری می کنند )

فاطمه طباطبایی نیک

سرکار خانم فاطمه طباطبایی نیک :

سلام مجازات برای مجنون متصور نیست.تنها می توان با شکایت او را بستری کرد که مدت زمان بستری مجازات وی محسوب خواهد شد.

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

مجازات دارد منتها به جای حبس در بیمارستان روانی باید محبوس ونگهداری شود