مشاوره حقوقی رایگان - استرداد لاشه چک

باسلام. سالم و سلامت باشین .
سوال :
حسب درخواست یکی ازدوستان وجهت انجام پیش خرید واحد مسکونی مبلغ 230 میلیون تومان چک برای مدت 15 روز بعد بااین عبارت درمتن : دروجه آقای .... ( سازنده ) بابت پیش خرید واحد 85 متری ط 5 اقای ...... ( خریدار که دوست بنده بوده )
نوشته وبه ایشون دادم که ایشون هم درازای یه قرارداد عادی این چک روبه همراه 570 میلیون تومان وجه واریزی ازطریق شبا به طرف سازنده داد. چک بنده در سررسیدش به جهت عدم واریز وجه بحساب ازطرف دوست ما ، توسط سازنده برگشت خورد و بااقدامات قضایی حسابهای من مسدود شد. چندماه گذشت و معلوم شد طرف سازنده اصلا شرایط احداث بنا در محلی که ازش واحد فروخته رو به جهت نداشتن قرارداد مشارکت درساخت با مالکین و یا داشتن مالکیت در ملک رواصلا نداره و شدیدا به مشکل برخوردند وبعد چندروز فهمیدم که سازنده بافریب دادن دوست ما نسخه قرارداد پیش فروش رو ازدوست ماگرفته ویه جک 570 میلیونی به تاریح یه ماه بعد بهش داده که البته اون چک هنوزم پول نشده و....
اما مسئله اصلی چک بنده ست که توسط سازنده اقدام شده و هنوز بمن برگردونده نشده وازسوی سازنده حرفای متناقضی زده میشه و قصد انگاری براینه ازمن خسارت بگیرند بابت معامله کلاهبرداری وبه سرانجام نرسیده شون !
سوال" باتوجه به اینکه درمتن چک نوشته شده : دروجه اقای ....(سازنده ) بابت پیش خرید واحد 85 متری ط 5 آقای .....( دوست بنده ) ایا میتونم با استناد به اتفاقات رخ داده ای که منجر به فسخ قرارداد شون شده باارایه دادخواست استرداد لاشه چک ، چک خودم رو ازین آقایون سازنده و دوست خودم پس بگیرم و تقاضای خسارت هم بکنم ؟
ممنون میشم راهنمایی کنید

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
جهت اظهارنظر دقیق حقوقی و ارائه راهکار قانونی نیاز به بررسی جزئیات است

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این سوال تکراری است و در گذشته پاسخگویی صورت گرفته است.