مشاوره حقوقی رایگان - شکایت از پدر . فرار از خونه

با سلام . من و مادر و برادرم از سن کم از پدرم کتک میخوردیم و پدرم معتاد بود تا حدی که چند بار اوردوز کرد . مادرم رو به قصد کشت کتک میزد و بعدش به سراغ ما می اومد . پدرم مدت کوتاهی کار داشت و بعد بیکار بود و مادرم خرج ما و خونه رو میداد. در سن کم مادرم از پدرم جدا شد و ما وضع مالی خوبی نداشتیم تا این حد که خوراک منظم و با کیفیتی نداشتیم و تمام پول پدرم صرف مواد میشد و مارو خیلی بد و وحشیانه کتک میزد . وضع مالی پدرم اونقدری بد بود که ما یک سال با مادرم زندگی کردیم .بعد با پدرم در منزل پدربزرگم ساکن شدیم که همه افراد به ما توهین میکردن و ما ارامش نداشتیم و همش دعوا خانوادگی بود ماهم از سوی پدرمان کتک میخوردیم . تا وقتی که پدربزگم فوت شد و به پدرم ارثی رسید . من از درس خوندن امتناع میکردم ولی بزور کتک من تا سیکل خوندم .
الان پدرم خرج من رو نمیده نه پوشاک به من میده نه پولی برای گذراندن زندگی . خیلی نامنظم غذا داریم خیلی وقتا خوراک نداریم . پدرم میگه تا وقتی درس میخوندی خرجت رو میدادم(اونموقع هم پولی نداشت به من بده) الان به من ربطی نداره ولی تو همه موضوعات دیگر دخالت میکنه و خیلی سختگیره . من مدت کمی کار کردم و انقدر اذیتم کرد و محدود باعث شد از کار کردن دست بردارم و الان هم تا میام صحبت کنم از حق خودم دفاع کنم کتکم میزنه . خواستم بدونم میتونم از پدرم شکایت کنم و طلب حق خودم رو بکنم . خرجایی که باید از کودکی میکرده و نکرده خرجایی که الان باید بکنه و نمیکنه فشار های روانی و کتک های شدید.و اینکه نمیخوام پیش پدرم زندگی کنم و ازش متنفرم . 16 سالمه و حضانتم با مادرم هست .و اینکه از ارثی که به پدرم رسیده چیزی به من میرسه برای خرج زندگیم؟ چون ملک و املاکی با اون پول تهیه نشده . به خودکشی هم فکر کردم . میخوام بدونم راهی هست تا از این رندگی نجات پیدا کنم ؟ خیلی ممنون میشم کامل به سوالاتم پاسخ بدید

پاسخ ها :

زین العابدین محیط

جناب آقای زین العابدین محیط :

اختیار اینکه باچه کسی زندگی کنید باشماست.در مورد گذشته چیزی قابل وصول نیست اما میتوانید نفقه حال وآینده را از پدر مطالبه کنید

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
تا وقتی پدرتان زنده است نمی توانید از سهم الارثی که به ایشان رسیده حقی را مطالبه کنید . بابت نفقه گذشته هم حق مطالبه ندارید ولی می توانید بابت نفقه جاری دادخواست مطرح نمایید . از اورژانس اجتماعی هم می توانید کمک بگیرید با تلفن 123 تماس بگیرید .
و این را بدانید بعد از هر سختی آسانی است پس این دوران را با صبر و شکیبایی سپری کنید تا سن شما قانونی و توانایی جسمی و روحی انجام کار را داشته باشید خداوند در سوره شرح می فرماید :

فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا ﴿5﴾

پس [بدان كه] با دشوارى آسانى است (5)

إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا ﴿6﴾

آرى با دشوارى آسانى است (