مشاوره حقوقی رایگان - عقب کشی ملک روستایی

با سلام و خسته نباشید من یه قطعه زمین خریدم در روستا به متراژ 195 متر حدودا 15 متر عقب کشی داره ، آیا این مقدار عقب کشی به خریدار میرسه یا باید از پول زمین کم بشه و من مقدار واقعی 180 متر زمین که بعد عقب کشی میمونه رو بدم

پاسخ ها :

اميرحسين صادقي

جناب آقای اميرحسين صادقي :

درود بر شما

قانون حاکم بر طرفین قرارداد، مفاد و شروط قانونی و شرعی قرارداد است بنابراین باید به قراردادتون مراجعه کنید و در زمان سکوت قرارداد در یک موضوع خاص به عرف محل مراجعه کنید

در صورت تمایل تصویر اسکن شده قرارداد و سایر نوشته های فی مابین را از طریق واتس آپ یا تلگرام به شماره 09131144800 ارسال بفرمایید

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

بستگی به توافق شما دارد اگر معامله شما یک قطعه زمین یا ملک بوده بدون لحاظ کردن متراژ آن موضوع معامله ملک به صورت کلی هست اما اگر معامله شما بر مبنای متراژ ملک بوده بدین نحو که یک قطعه زمین از قرار هر متر مربع فلان قیمت موضوع معامله یک زمین با متراژ معین بوده است.تفاوت بین این دو از نظر حقوقی زیاد هست.در موردی که موضوع معامله ملک مشخص بوده بدون اینکه مبلغ را به متراژ تقسیم نموده باشید فروشنده موظف هست همان ملک را در همان حالتی که حین المعامله وجود داشته است تحویل بدهد.مثلا طرفین رفتن یک خونه روستایی رو دیدند بر سرقیمت توافق نمودند و گفته شده که این خونه ظاهر و باطن همینی که میبینی فرضا بیست تومن.اینجا فروشنده باید خونه را همونجوری که موقع معامله به طرف نشون داده تحویل بده.اگر کم و کسری بعدا داشته باشد و حین تحویل بیاد فرضا بخشی از همین ملک رو به هر دلیلی کم کند خریدار می تواند معامله را فسخ کند یا باید همونجوری قبول کنه یا اینکه فسخ کنه.اما وقتی معامله اینجوری منعقد میشه که من این ملک را به شما میفروشم از قرار هر متر مربع فرضا پنج تومن.اینجا متراژ معیار طرفین بوده است نه کلیت ملک.در چنین حالتی خریدار به نسبت متراژ پول خواهد داد.اگر حین تحویل متراژ کم و زیاد بشود بر مبنای متراژ موجود کم و زیاده را حساب میکنن.فرضا گفته این ملک صدمتری از قرار متری پنج تومن.حالا اومدن ملک رو تحویل دادنی متر زدن دیدن نود متره.اینجا خریدار پول اون ده متر را میتونه پس بگیره یا اینکه کل معامله را فسخ کنه.اگه صدوپنج متر هم از آب دربیاد.فروشنده میتونه پول اون پنج متر اضافه رو بگیره.با وجود همه این تفاسیر توافق طرفین بر همه این موارد ارجحیت دارد.اگر شما بدون عقب نشینی فروختین اما گفتین که ملک عقب نشینی داره مشکلی نداره.اما اگه ملک رو بدون عقب نشینی نشون دادید و همونجوری معامله کردین و طرف هم بی خبر بوده الان طرفتان حق فسخ داره.یا باید متراژ کم شده را با او حساب کنین یا اینکه اگه ملک کلی فروخته شده و متراژ ملاک نبوده به حق فسخ طرف مقابل احترام بزارید و یا با وی توافق کنین که در ازای متراژ کم شده بخشی از پول را ندهد.