مشاوره حقوقی رایگان - خرید ملک وکالتی

باسلام می‌خوام یه خونه بخرم که وام جانبازی روشه و باید وکالتی خونه رو بخرم اما پرسیدم اگر خدای نکرده صاحب سند فوت کنه وکالت باطل میشه و وراث میتونن ملک رو به نام خودشون سند بزنن. اول این که این درسته که وکالت قطعی بعد از فوت باطل میشه؟ و دوم چه کاری باید انجام بدم که بعد از فوت وکالت دهنده وراث نتونن ادعایی داشته باشن لطفا راهنمایی کنین که خدای نکرده بعد از فوت مالک که من ازشون وکالت قطعی دارم چطور میتونم براحتی سند رو به نام خودم بزنم. سپاسگذارم

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

در صورتی که شرط بقای وکالت بعد از فوت موکل در عقد وکالت گذاشته شود و بیان شود که وکالت بعد از فوت نیز باقی بماند ، این شرط امکان پذیر نمی باشد . وکالت بلاعزل حتی با وجود این شرط هم از بین می رود .
لازم به ذکر است که وکالت بلاعزلی که در معاملات این روزها رواج دارد . مثلا خرید ملک یا ماشین به موجب عقد بیع به صورت وکالت بلاعزل . در این موارد وکالت بلاعزل همانطور که در مطالب فوق بیان کردیم باطل می شود و از بین می رود . ولی عقد بیع به قوت خود باقی است اگرچه وراث باید در دفترخانه حضور پیدا کرده و مبیع را به نام فروشنده نمایند و گرنه خریدار مجبور به طرح دعوا در مراجع قضایی می شود .