مشاوره حقوقی رایگان - فرار از خدمت سربازی

سلام من در سال 93 رفتم خدمت متاسفانه 3 بار فرار داشتم به علت مشکلات مالی روحی افسردگی که تا اینکه 20روز به خدمتم مونده بود پدرم ازدواج مجدد کرد از طرفی بچه بزرگ خانواده ام ضربه بزرگی بهم خورد الان 2 ساله که نرفتم برم داداگاه زندانی دارم چی میشه؟؟؟ توروخدا کمکم کنید باید چیکار کنم از طرفی هزینه مالی ندارم گوشیمو گذاشتم برا فروش که تو داداگاه پول بدم کلا زندگیم گیره به خدمت خواهش میکنم کمکم کنید چیکار کنم

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

بر اساس ماده 59 قانون مجازات جرایم نیرو‌های مسلح، کارکنان وظیفه نیرو‌های مسلح (سرباز) هرگاه در زمان صلح بیش از پانزده روز متوالی مرتکب غیبت شده و عذر موجهی نداشته باشند فراری محسوب و چنانچه دستگیر شده باشند به حبس از سه ماه تا یک سال یا سه ماه تا یک سال اضافه خدمت محکوم می‌گردند.

‌همچنین بر اساس ماده 60 قانون مذکور کارکنان وظیفه فراری در زمان صلح هرگاه شخصاً خود را معرفی و مشغول خدمت شوند به ترتیب زیر با آنان رفتار می‌شود:

‌الف- چنانچه برای اولین بار مرتکب فرار از خدمت شده و ظرف مدت شصت روز از شروع غیبت شخصاً خود را معرفی نمایند بدون ارجاع پرونده به مرجع قضایی در مقابل هر روز غیبت و فرار، دو روز به خدمت دوره ضرورت آنان افزوده می‌شود. این اضافه خدمت‌بیش از سه ماه نخواهد بود.

ب- چنانچه پس از مدت 60 روز خود را معرفی کنند و یا سابقه فرار از خدمت داشته باشند به حکم دادگاه به حبس از دو تا شش ماه محکوم می‌گردند.