مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم ارث

با سلام و ادب.
از خانواده شهدا جنگ تحمیلی هستیم.
مادرم حدود 3 سال است که فوت شده. چون ازدواج مجدد داشته و از ازدواج مجددش فرزندی نمی باشد و تمام دارایی پدر و مادرمان به 5 فرزند همسر اول میرسد. بین 5 فرزند اختلاف نظر هست.
بنا به درخواست مادر در زمان حیاتش همسر دوم ارث نگیرد و فرزندان نیز تقاضای مهریه نکنند. 2 نفر از وراث مدعی هستند که ابتدا باید تکلیف همسر دوم را روشن کنیم( اگر ارث نمیخواهد در قبال محبتی که میکند ما هم تقاضای مهریه نکنیم، که باید محضری شود) سپس نسبت به تقسیم ماترک اقدام کنیم.
2 نفر دیگر ادعا دارند که نه، ابتدا ماترک را بین 5 نفر تقسیم کرده سپس تقسیم نامه را که به محضر میبریم جهت انتقال اسناد، همسر دوم را نیز دعوت نموده و در محضر اظهرات ایشان را محضری میکنیم.
حال در این روزگار وانفسای‌ اقتصادی من یک نفر نه بی طرفم البته عقل حکم میکند که ابتدا همسر دوم مادرم باید محضری ادعا کند که میبخشد یا خیر سپس تقسیم ارث انجام گردد.
به هر حال هیچ یک از وراث صراط مستقیم را در نم ییابند و فشارها روی من افتاده. در بد شرایط اقتصادی و مالی هستم.
تقاضا دارم راهنمایی فرمائید که چگونه قانونی اقدام کنم و حداکثر چه مدت طول میکشد تا به سرانجام برسد.
اگر هزینه‌ای کنم میتوانم از وراث اخذ کنم یا خیر؟

پاسخ ها :

مصطفي  محمدپور

مصطفي محمدپور :

استان :

همسر دوم و ورثه در دفترخانه رسمی اقرار برعدم دریافت مهریه و عدم دریافت ارثه انجام دهند