مشاوره حقوقی رایگان - مالکیت

با سلام
پدرم بیش از 40سال پیش در شهر زمینی را معامله میکند و میخرد و ساختمان میسازد و حدود 38 سال در آن زندگی میکند ملک و زمین دارای سند به اسم پدرم بوده است. سال گذشته پدرم ملک خود را میفروشد. حدود چند روز پیش شخصی مدعی میشود صاحب زمین است و سند دارد و مدعی است که پدرم از کسی که زمین را خریده فروشنامه از طرف شخص شاکی نداشته است. حال هم از پدرم شکایت نموده و هم از کسی که ملک را از پدرم خریده و در حال ساخت است. فرد شاکی مدعی است سندش برای سال 1323 بوده و تبدیل به جمهوری اسلامی ایران نموده است. مگر میشود بعد از این همه سال .. اولا تا الان کجا بوده است و دوم اینکه پدر من هم سند داشت. و الان به اسم خریدار است.
نکته اینکه فرد شاکی حتی از برگه تغییر و تحول سند در دفترخانه که نباید به کسی بدهند کپی گرفته و در شکایت خود لحاظ نموده است
راهنمایی بفرمایید که چه باید کرد. تشکر

پاسخ ها :

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام .
از نظر قانونی ، تنها شخصی که سند رسمی به نام اوست و یا کسی که از طرف مالک سند به وی منتقل میشود ،مالک ملک شناخته میشود .
کسی که ادعای مالکیت زمین را دارد ،تا زمانی که با حکم قطعی دادگاه موفق به ابطال سند رسمی انتقال نشود ، ادعای مالکیت از وی پذیرفته نخواهد شد و آن هم بسیار دشوار است و شرایطی خاص دارد .
از نظر جنبه کیفری ، چون بنا به گفته شما ، بیش از 38 سال از تصرف پدر شما از زمین میگذرد و سند آن نیز سالها به نام پدرتان بوده است ،موضوعی قابل طرح نیست و مشمول مرور زمان شده است.
موفق باشید