مشاوره حقوقی رایگان - کلاهبرداری

سلام. با عنايت به ماده استنادی دادگاه ها در خصوص بزه کلاهبرداری ( ماده 1 قانون رشا و ارتشا و کلاهبرداری ) به نظر میرسد کلاهبرداری بدون توسل به ابزار متقلبانه محرز نمیشود و در بزه کلاهبرداری حیله توام با توسل به ابزار متقلبانه محقق میشود و صرف دروغ و فریب کلاهبرداری نمی باشد و حال این که در سایت های درج آگهی ... بعضی از افراد با دریافت بیعانه مالی را از مشتری اخذ مینمایند و سپس جوابگوی تماس مشتری نیستند و تصور عموم جامعه حتی برخی وکلا از این موضوع این است رفتار مرتکب منطبق بر مصادیق کلاهبرداری می باشد در حالی که به نظر بنده در مواردی که بیعانه توسط فردی در فضای مجازی اخذ میشود به دلیل این که مشتری بر حسب دروغ و صحبت‌ های فرد دیگر و اعتماد بیجا بیعانه ای را واریز کرده در نهایت به دلیل عدم وجود ابزار متقلبانه موضوع فاقد وصف کیفری بوده و میبایست از طرق مدنی و با پرداخت هزینه دادرسی مورد بررسی قرار گیرد و ممنون میشوم وکلای محترم در خصوص احراز کلاهبرداری های اینترنتی نظراتشان را ارائه بدهند.

پاسخ ها :

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

با سلام؛ در اینجا عنصر معنوی جرم که همان سوء‌نیت است مهم است اگر اخذ بیعانه با مانورهای متقلبانه و فریب مشتری به ارائه خدمات باعث شود مشتری این بیعانه را با میل خود بدهد و بعد دیگر به مشتری پاسخگو نباشد عنصر مادی و قانونی کلاهبرداری صورت گرفته .