مشاوره حقوقی رایگان - حق آب برای آبیاری

حدود یک ماه پیش ما باغی را به همرا 600 درخت خریداری کردیم که حدود 3 سال بود از طریق لوله ای که به صورت موقت از باغ همسایه عبور می‌کرد آب به آن می‌رسید. و متاسفانه از زمانی که ما باغ را خریداری کردیم صاحب ملک همسایه که لوله آب از ملک وی به صورت‌ موقت می گذشت دیگر اجازه انتقال آب به باغ را به ما نداد و لوله ای که از ملک ایشان گذشته بود را جمع آوری کرد. لازم به ذکر است که قبلا این باغ از طریق جوی آب ، آبیاری میشد و از زمانی که لوله کشی موقت انجام شده بود دیگر هیچ آبی از این جوی عبور نکرده بود . حال آیا میتوانیم از همان جوی آب لوله ای عبور دهیم ؟ زیرا بقیه باغداران چیزی که به ما گفته اند این است که ما باید از بقیه باغداران اجازه بگیریم چون جوی آب از قدیم الایام از زمین های آنها می گذرد و می‌گویند که به دلیل اینکه بیش از 6 ماه از خشک شدن این جوی آب گذشته دیگر ما هیچ حقی نسبت به جوی آب نداریم و باید جهت رد شدن لوله از زیر جوی آب به آنها هزینه های زیادی پرداخت کنیم . حال از شما سوال دارم که چگونه میتوانم بصورت قانونی آب را به این باغ برسانم . آیا سایر باغداران صحبتشان صحیح می باشد ؟ آیا ما بعد از 6 ماه خشک بودن جوی آب دیگر هیچ حقی نسبت به آن نداریم؟

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
می توانید لوله های خود را از جوی آب رد کنید.
اگر مانع شد می توانید از شرکت آب منطقه‌ای پیگیری کنید درصورتی که نتیجه ای نداشت می توانید از طریق دادگاه طرح دعوی کنید.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

شما حق ارتفاق از جوی آب دارید و میتوانید از جو استفاده کنید و ربطی به خشک شدن ندارد