مشاوره حقوقی رایگان - ثبت طلاق در شناسنامه

حدودا هفت ماه پیش، دادگاه حکم طلاق من و همسرم را صادر کرد. همسر سابقم در دفترخانه شهر محل اقامت خودش، طلاق را در شناسنامه اش ثبت نمود اما من به دلیل اقامت در شهر دیگری به آن دفترخانه مراجعه نکردم. دفترخانه مذکور برگه طلاق را برای من ارسال کرد. آیا می توانم با در دست داشتن برگه طلاق نامه صادر شده توسط دفترخانه مذکور در دفترخانه دیگری و در شهر محل اقامت خودم اقدام به ثبت طلاق در شناسنامه ام کنم؟ ممنون

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
باید به دفترخانه مذکور مراجعه کنید.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

ماده 21 - چنانچه زوجه برای اجرای گواهی عدم امکان سازش که به درخواست زوج صادر گردیده در دفترخانه حاضر نشود، در صورتی که زوج حقوق مالی زوجه، موضوع ماده 29 قانون، را تحویل اجرای احکام دادگاه صادرکننده گواهی عدم امکان سازش نماید، به تقاضای زوج صیغه طلاق جاری و در دفتر طلاق ثبت و مراتب به زوجه اطلاع داده می شود. از جهت حفظ و نگهداری حقوق مالی زوجه، اجرای احکام به ترتیب مقرر در مواد 45 و 78 قانون اجرای احکام مدنی عمل خواهد کرد. هزینه نگهداری اشیا و اموال و سکه ها از زمان تحویل توسط زوج، به عهده زوجه خواهد بود.
ماده35 - هرگاه زوج در مهلت مقرر به دفتر رسمی ازدواج و طلاق مراجعه و گواهی عدم امکان سازش را تسلیم کند، درصورتی که زوجه ظرف یک هفته در دفترخانه حاضر نشود سردفتر به زوجین اخطار می کند برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند. درصورت عدم حضور زوجه صیغه طلاق جاری و پس از ثبت به وسیله دفترخانه مراتب به اطلاع زوجه می رسد.

تبصره - فاصله بین ابلاغ اخطاریه و جلسه اجرای صیغه در این ماده و ماده (34) این قانون نباید از یک هفته کمتر باشد. در مواردی که زوج یا زوجه مجهول المکان باشند، دعوت از شخص مجهول المکان از طریق نشر آگهی در جراید کثیر الانتشار یا هزینه درخواست کننده به وسیله دفترخانه به عمل می آید.