مشاوره حقوقی رایگان - اضافه متراژ زمین بعد از معامله

سلام وقتتون بخیر،چند وقت پیش زمینی معامله کردیم که قسمت های مهم متن قولنامه به قرار زیر است :
یک قطعه زمین دو نبش به متراژ حدود x متر مربع در روستای... توضیح اینکه ملک مورد معامله به قیمت متری ----- و مبلغ کل ....(قیمت هر متر ذکر نشده در قولنامه فقط قیمت کلی ذکر شده). ضمنا معامله قطعی بوده و طرفین در صحت و سلامت کامل عقلی در حضور شاهدین انجام گرفته چنانچه متراژ ملک مورد معامله کمتر از x متر مربع باشد فروشنده متعهد میشود کسری را جبران نماید و فسخ معامله مبلغ b ریال میباشد. (x==x)
چند ماه بعد از خرید زمین وقتی از فروشنده نقشه زمین را خواستم فروشنده نقشه utm زمین را گرفت و متوجه شد مقدار زمین چند صد متر بیشتر از مقدار قید شده در قولنامه است و مقدار اضافی را جدا و به اندازه مقدار قید شده در قولنامه به من زمین را تحویل داد قانونا فروشنده میتواند همچین کاری کند،چند باری مرز بین دو زمین را حصار کرد که من حصار را برداشتم و الان فروشنده خواستار اضافه زمینش هست من چیکار باید بکنم.چه قانونی برای من وجود دارد؟

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام نیاز به بررسی مفاد مبایعه‌نامه است

چون متراژ زمین به صورت حدودی نوشته شده است و قیمت هر متر از زمین مشخص نشده است و مجموع ثمن در مقابل مجموع مبیع واقع شده است پس ظاهرا مورد معامله تجزیه ناپذیر است و اگر بعدا معلوم شود که مورد معامله بیشتر است فروشنده حق فسخ خواهد داشت البته اگر ...

و ایجاد حق فسخ برای فروشنده منوط به شرایط خاصی میباشد و

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

اگر به صورت دوستانه راضیش کنی و ازش در محضر رضایت بگیری که خوبه چون بالاخره مقدر بیشتری به شما فروخته اگر نه شما نباید کاری بکنی اون باید بره دادگاه شکایت کنه و اگر شکایت کرد آنوقت دادخواست شو به من ارائه دهید تا بگم چکار کنید. ضمنا او حقدیوار کشی ندارد اگر این کار را کرد شما میتوانید هم به جهاد کشاورزی ازش شکایت کنی و هم به دادسرا به جرم تصرف عدوانی و تخریب ملک

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیاز به بررسی بیشتر و گفتگو متقابل دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

مجموع ثمن در مقابل مجموع مبیع واقع شده است پس ظاهرا مورد معامله تجزیه ناپذیر است و در اینصورت برای فروشنده حق فسخ هیت

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر قیمت براساس متراژ مشخص شده باشد و متراژ زمین نیز مشخص شده باشد در این صورت قیمت اضافه متراژ باید پرداخت شود.
اگر متراژ به صورت تقریبی باشد در این صورت قیمت متراژ قابل مطالبه نیست.

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

اظهار نظر دقیق مستلزم بررسی اسناد و مدارک و کارشناسی زمین است

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

طبق قرارداد امکان‌فسخ یا مطالبه ثمن قسمت زیاده است

الهه محمدی

سرکار خانم الهه محمدی :

باسلام و احترام
کاربرگرامی به موجب ماده 355 قانون مدنی
اگر ملکی به شرط داشتن مساحت معین فروخته شده باشد و بعد معلوم شود که کمتر از آن مقدار است و مشتری حق فسخ معامله راخواهد داشت و اگر معلوم شود که بیشتر است بایع می‌تواند آن را فسخ کند مگر این که در هر دو صورت طرفین به محاسبه زیاده با نقیصه تراضی‌نمایند.

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ،،،

پاسخ دهی مربوطه

مستلزم بررسی اسناد و مدارک و کارشناسی زمین است

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و احترام خدمت شما کابر محترم قابل ذکر است که مسائل ملکی به گونه ای نیست که صرف یک پرسش و پاسخ منجر به جواب اصولی و دقیق شود چرا که ابعاد مسائل حقوقی گسترده تر از چیزی است که افراد فکر میکنند کما اینکه اشتباه در خود خواسته یا دفاعیات به ضرر افراد تمام شود. باید بررسی دقیق و کاملی از اوضاع و احوال پرونده شود طرح دعوی و چگونی شرح آن از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که اگر به درستی دادخواست مطرح نشود در اولین مرحله رسیدگی رد شده و همچنین ممکن است شرایط شکلی آن درست باشد ولی به صلاح نباشد که این نوع دادخواست داده شود . اگر هم که پرونده در جریان باشد باید مطالعه پرونده در شعبه قضایی صورت گیرد که وکیل از جزئیات پرونده باخبر شود و دفاعیات مناسب تری تهیه گردد نظر کارشناس در پرونده شما باید لحاظ شود کارشناسی در پرونده شماره حائز اهمیت است

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

سلام. فروشنده متعهدبه تحویل مقدار مساحتی که به شما فروخته می باشد یا غیر

معصومه فدایی

سرکار خانم معصومه فدایی :

نیاز به مشاوره تلفنی دارد

يحيي  چقازردي

جناب آقای يحيي چقازردي :

دوست عزیز سلام.ضمن آرزوی سالی خوش برای شما . در اجرای ماده 355 قانون مدنی چون ملک بیشتر از اون مقدار مندرج در قولنامه بوده لذا قانونگذار اختیار فسخ رو برای فروشنده گذاشته که اگر بخواد معامله رو فسخ کنه یا اینکه طرفین باهم توافق کنند و در این موضوع با توجه به توضیحات شما به سود شماست که اون مقدار توسط فروشنده از ملک جدا و در تصرف خودش قرار بده چرا که با فسخ قولنامه شما متضرر خواهید شد و در این اختلاف بوجود آمده یک کارشناس از کانون کارشناسان شهر محل سکونت درخواست کنید که برابر قولنامه مقدار زمین شما رو مشخص کنه.

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام

ماده 355 - اگر ملکی به شرط داشتن مساحت معین فروخته شده باشدو بعد معلوم شود که کمتر از آن مقدار است مشتری حق فسخ معامله را خواهد داشت و اگر معلوم شود که بیشتر است، بایع می تواند آن رافسخ کند مگر اینکه در هر دو صورت، طرفین به محاسبه زیاده یآنقیصه تراضی نمایند.

پدرام کشاورز

جناب آقای پدرام کشاورز :

فروشنده تنها حق فسخ دارد .
نمیتواند قیمت اضافه مساحت را مطالبه کند.

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

فروشنده حق فسخ دارد بهتر است توافق نمایید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

سلام و ادب و احترام در خصوص سوال شما عرض کنم، جهت اظهارنظر بهتر ، بررسی کامل موضوع و مستندات ضروری است

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
با توجه موارد مذبور معامله به صوتر تجزیه ناپذیر منعقد شده و همه چیز حدودی بوده لذا فروشنده حق فسخ به این علت را ندارد