مشاوره حقوقی رایگان - عدم به کارگیری در پست سازمانی

اینجانب کارمند رسمی اداره سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی با عنوان پست سازمانی کارشناس اموال غیر منقول هستم ولی برخلاف پست سازمانی مدیریت سازمان اینجانب را در انبار به عنوان انباردار بدون لحاظ حقوق و مزایایی انباردار به کارگیری کردند . آیا امکان شکایت و مطالبه به کارگیری در پست سازمانی خود را دارم؟

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

تعیین پست سازمانی به شما بسته به مدیریت آن ارگان دارد و معمولاً قابل تغییر نیست مگر آنکه شرایطی از نظر پزشکی داشته باشید که درخواست دهید

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
متاسفانه خیر نمی توانید اقدامی در این خصوص داشته باشید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
قطعا و یقینا سازمان مورد اشاره دچار تخلف شده است و شما حتما بایستی جهت حقوق تضییع شده خود اقدام به شکایت کنید. البته بدوا توصیه میشود به خاطر اینکه موقعیت شغلی شما به خطر نیافتد ابتدا از واحد کارگزینی پیگیری کنید و در صورت عدم افاقه اقدام به شکایت کنید.

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام میتوانید از طریق دیوان عدالت پیگیری کنید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

باسلام در ابتدا سعی کنید به صورت مسالمت آمیز این موضوع را حل نمایید در غیر این صورت شما می توانید شکایت کنید

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

پست سازمانی چیست؟
ماده 8 قانون استخدام کشوری مصوب سال 1345 و تبصره یک آن راجع به پست سازمانی چنین بیان نموده است: « پست سازمانی عبارت از محلی است که در سازمان وزارتخانه ها و موسسات دولتی به طور مستمر برای یک شغل و ارجاع آن به یک مستخدم در نظر گرفته شده اعم از این که دارای متصدی یا بدون متصدی باشد. پست هایی که جنبه استمرار ندارد به عنوان پست موقت شناخته شده و استخدام افراد به طور رسمی برای تصدی این پست ها ممنوع است . » همچنین در ماده 45 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب سال 1386 آمده است: « از تاریخ تصویب این قانون، استخدام در دستگاه‌های اجرائی به دو روش ذیل انجام می پذیرد.
الف. استخدام رسمی برای تصدی پستهای ثابت در مشاغل حاکمیتی.
ب. استخدام پیمانی برای تصدی پستهای سازمانی و برای مدت معین. » راجع به شرایط اختصاص پست سازمانی و جذب نیرو نیز متذکر می گردد که حسب ماده 29 قانون پیش گفته سقف تعداد پستهای سازمانی مورد نیاز دستگاه های اجرایی و دولتی می بایست با پیشنهاد دستگاه مورد نظر و تایید سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور به تصویب هیات وزیران برسد.

آیا تغییر پست سازمانی بدون رضایت کارمند لزوماً مجازات اداری به حساب می آید؟
در ماده 12 قانون رسیدگی به تخلفات اداری آمده است: « رییس مجلس شورای اسلامی، وزراء، بالاترین مقام اجرایی سازمانهای مستقل دولتی و سایر دستگاه‌های موضوع تبصره 1 ماده 1 این‌قانون و شهردار تهران می‌توانند مجازاتهای بندهای الف – ب – ج – د ماده 9 این قانون را رأساً و بدون مراجعه به هیأتهای رسیدگی به تخلفات اداری در‌مورد کارمندان متخلف اعمال نمایند و اختیارات اعمال مجازاتهای بندهای الف، ب و ج را به معاونان خود و بندهای الف و ب را به استانداران، رؤسای‌دانشگاه‌ها و مدیران کل تفویض کنند. در صورت اعمال مجازات توسط مقامات و اشخاص مزبور هیأتهای تجدید نظر حق رسیدگی و صدور رأی مجدد‌در مورد همان تخلف را ندارند مگر با تشخیص و موافقت کتبی خود آن مقامات و اشخاص.»
مجازاتهای بندهای الف – ب – ج – د ماده 9 قانون مذکور نیز عبارتند از :
الف – اخطار کتبی بدون درج در پرونده استخدامی.
ب – توبیخ کتبی با درج در پرونده استخدامی.
ج – کسر حقوق و فوق‌العاده شغل یا عناوین مشابه حداکثر تا [ یک سوم از یک ماه ] تا یک سال.
‌د – انفصال موقت از یک ماه تا یک سال.
لذا اعمال مجازات های مذکور از اختیارات مقامات فوق است و لزوماً این گونه نیست که تنها هیات های رسیدگی کننده به تخلفات اداری با تشکیل پرونده تخلفاتی مبادرت به صدور احکامی با مجازات های فوق نمایند. از سوی دیگر در بندهای دیگر ماده 9 قانون رسیدگی به تخلفات اداری، تنزل مقام به عنوان مجازات اداری ذکر گردیده است. بنابراین اصولاً دستگاه و سازمان متبوع کارمند مجاز نیست بدون وقوع تخلف اداری پست سازمانی کارمند را در حالی که منتهی به تنزل مقام وی می گردد تغییر دهد.

رای دیوان عدالت اداری در مورد تغییر پست سازمانی بدون رضایت کارمند چیست؟
تغییر پست سازمانی بدون رضایت کارمند به عنوان یکی از دعاوی که منتهی به صدور آرای متعارض از شعب دیوان عدالت اداری شده است به هیات عمومی دیوان عدالت اداری به عنوان مرجع قانونی ایجاد وحدت رویه نیز ،راه پیدا کرده است. هیات عمومی دیوان عدالت اداری طی دادنامه شماره 422-427 مورخ 1390/10/5 چنین اشعار داشته است:
« اولاً: تعارض در مدلول آراء مندرج در گردش کار محرز است.
ثانیاً: به موجب ماده 12 قانون رسیدگی به تخلفات اداری مصوب سال 1372، مقامات مصرح در این ماده قانونی اختیار اعمال مجازاتهای مقرر در بندهای الف- ب- ج – د ماده 9 قانون مذکور را دارند لکن اعمال سایر مجازاتهای مقرر در آن ماده از جمله تنزل مقام و گروه منحصراً در صلاحیت هیأتهای رسیدگی به تخلفات اداری قـرار دارد و آراء وحـدت رویـه هیـأت عمومـی دیوان عـدالت اداری بـه شماره دادنامـه‎های 12-25/1/1388 و 31-30/1/1388 نیز مؤید همین امر است. بنابراین تغییر پست ثابت سازمانی مستخدم بدون تنزل مقام یا گروه از اختیارات مدیریت دستگاه متبوع مستخدم می‎باشد. در نتیجه آرای شعبه چهاردهم دیوان عدالت اداری به شرح مندرج در گردش کار در حدی که متضمن معنی مذکور است صحیح و مطابق قانون تشخیص می‎شود. همچنین آرای شعب سیزدهم و هجدهم دیوان عدالت اداری به شرح مندرج در گردش کار که تغییر پست ثابت سازمانی منجر به تنزل مقام و یا گروه یا عناوین مشابه را ابطال کرده‎اند و علاوه بر آن، حکم بر پرداخت مابه‎التفاوت حقوق ثابت و فوق‎العاده‎های مشمول کسور بازنشستگی قبل از تغییر سمت را صادر کرده‎اند، صحیح و موافق قانون تشخیص داده می‎شود. این رأی به استناد بند 2 ماده 19 و ماده 43 قانون دیوان عدالت اداری برای شعب دیوان و سایر مراجع اداری مربوط در موارد مشابه لازم الاتباع است.»

این مطلب در ارتباط به عدم بکارگیری کارمند در پست سازمانی و شرایط قانونی و قوانین مربوط به تغییر پست سازمانی بدون رضایت کارمند تدوین گردیده است. شایان ذکر است مرجع رسیدگی به دعاوی مربوط به مباحث بالا شعب دیوان عدالت اداری است.

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

سلام. ملاک تصمیم بالاترین مقام اداره می باشد .

علی افخمی

جناب آقای علی افخمی :

در دیوان عدالت اداری طرح موضوع کنید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام تعیین محل خدمت شما در سازمان ، بدون تغییر در گروه شغلی و با پرداخت حقوق و مزایای همان گروه شغلی ، بر عهده مدیر سازمان میباشد

ام سلمه شمس ناطری

سرکار خانم ام سلمه شمس ناطری :

با سلام
از ارگان مربوطه پیگیری نمایید

فرشید محمدزاده عربلو

جناب آقای فرشید محمدزاده عربلو :

با سلام ، بله از طریق دیوان عدالت اداری قابل پیگیری است

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
اری امکان پذیر است....