مشاوره حقوقی رایگان - جریمه تاخیر در انتقال سند از جانب فروشنده

با سلام و تشکر از وکلا و مشاورین محترم
بنده ملکی خریداری کردم که چون مشمول ماده 100 و ماده 101 و توسعه شهرداری می شد قرار شد فروشنده کارهای اداری چون تعیین ماده 100و 101 و متراژ توسعه را انجام دهد و سند را بنام بزند(با این قرار که ماده 100 را ما(خریدار) و مابقی عوارض و ماده 101 را فروشنده پرداخت کند) و طبق قولنامه برای انتقال سند مبلغ 1میلیارد و برای تحویل ملک که تاریخش یک ماه بعد انتقال سند بود مبلغ یک میلیارد قرار است به فروشنده پرداخت گردد حال به علت دیر اقدام کردن فروشنده ایشان نتوانسته تمامی مدارک را جهت بنام زدن سند آماده کند و حدود یک ماه و نیم از تاریخ انتقال سند که در قولنامه ذکر شده و حدود 18 روز از تاریخ تحویل ملک گذشته یعنی فروشنده تاخیر داشته است با توجه به اینکه در قولنامه برای هر دو طرف فروشنده و خریدار جریمه تاخیر 5 میلیون تومانی به ازای هر روز تعیین شده بنده میتوانم ادعای دریافت جریمه تاخیر از فروشنده نمایم؟
البته لازم به ذکر است چون محل دفترخانه در قولنامه ذکر نشده بنده گواهی عدم حضور از دفترخانه ندارم(چون محل دفترخانه مشخص نبود) ولی تاریخ آماده شدن برگه بلامانع شهرداری گویای تاخیر فروشنده هست همچنین بنده از طریق مشاور املاک در تاریخ مزبور پیگیری شفاهی نمودم و بنگاه دار فرمود فعلا جهت انتقال سند آماده نیستند با این اوصاف مشکلی که در روند دریافت جریمه ایجاد نمی شود؟
و سوال بعدی اینکه جریمه تاخیر برا انتقال سند و تحویل هر دو جداگانه محاسبه میشود؟ یا فقط برا تحویل ملک جریمه می دهند؟

پاسخ ها :

سمیرا قهرمانی

سرکار خانم سمیرا قهرمانی :

ظاهرا هر کدام از تعهدات به طور جداگانه دارای دیرکرد می باشد ولی اظهارنظر دقیق نیاز به بررسی مفاد قرارداد دارد میتوانید دادخواست مطالبه خسارت تاخیر انجام تعهد مطرح نمایید.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
بله
شما باید ابتدا اظهارنامه برای فروشنده ارسال نمایید
اگر در مبایعه‌نامه ، وجه التزام روزانه تعیین شده باشد شما باید دادخواست مطالبه خسارت وجه التزام روزانه تأخیر در انجام تعهد را اقامه نمایید و