مشاوره حقوقی رایگان - ابطال بخشش مهریه

سلام
شوهرم قبل از ازدواج یک بخشش نامه عادی مهریه ازم گرفته که من مهریه خودم را بخشیدم و مهریه ام هم 50سکه هست ولی تاریخ این بخشش نامه 2روز بعد از عقدم زده اول عقدم عادی بود بعد از 3ماه از طریق دادگاه عقدم ثبت کردم الان که درخواست مهریه دادم دادگاه رای صادر کرده که طبق ماده 803 وقتی داین طلب خود را ببخشد دیگه هیچ حقی ندارد حالا می خواستم به رای اعتراض بزنم سوالم اینه آیا برای بخشش نامه عادی که باعث صدور این رای شده می تونم درخواست ابطال بخشش نامه بزنم؟؟؟

پاسخ ها :

پرسشگر :

سلام
آیا قبل از اینکه رای صادر بشه می تونستم درخواست ابطال بدم؟؟؟چون من موقع ثبت واقعه ازدواج که درخواست داده بودم وکیل شوهرم آمد و گفته های منو تایید کرد و گفت که درسته عقد صورت گرفته و مهریه 59سکه هست بعد رای برای ثبت واقعه ازدواج با مهریه 50سکه صادر شد ولی شوهرم اعتراض زده که خانم مهریه خودش بخشیده در نتیجه دادگاه تجدید نظر خواسته شوهرم را رد کرد و گفت وکیل تو ازدواج با مهریه 50سکه را تایید کرده ،حالا سوالم اینه چرا وقتی تجدید نظر استان موقع ثبت واقعه ازدواج خواسته شوهرم را رد کرد ولی وقتی من درخواست مطالبه مهریه دادم با اینکه عقدم ثبتی هست دادگاه به ماده 803 استناد کرده و گفته هیچ حقی نداری؟؟؟

فاطمه دهقانی

سرکار خانم فاطمه دهقانی :

سلام
اگر تاریخ بخشش قبل از عقدنامه بوده بله اعتراض کنید

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

سوال شما نیاز به توضیح بیشتر دارد که چطور بخشیدید، چه کلمه ای در متن نوشته اید، بهتر است جهت مشاوره تخصصی تمای بگیرید

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

بخشش از چه نوع عقدی بوده؟ صلح؟ هبه؟ ابراء؟ همه اینها متفاوت هستند، بهتر است جهت مشاوره در دادراه تماس بگیرید

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

رجوع از هبه را پیگیزی کنید و حتما از افراد متخصص امر بهره بگیرید

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سلام .کاربر محترم جهت اظهارنظر دقیق مستلزم بررسی وگفتگوی متقابل دارد لذااز طریق سایت مشاوره تلفنی بگیرید تا به یک راهکار درست برسید

بهاره پورولیخان نوخندان

سرکار خانم بهاره پورولیخان نوخندان :

سلام بخشش به صورت غیر معوض بوده و یا هبه معوض در قبال طلاق بوده باشد امکان ابطال بخشش در شرایطی وجود داشته است.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این مسأله برای دومین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است.

نارنجی ثانی    سعید

نارنجی ثانی سعید :

باسلام بله ولی مدارک باید بررسی دقیق شود
اگر مشهد هستید درخدمتم

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این سؤال برای سومین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر تاریخ بخشش قبل از عقدنامه بوده امکان اقدامات قضایی هست

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

بهتر است از کمک یک شخص متخصص و حقوق دان بهرمند شوید تا با رویت و برزسی اسنادی شما اقدام کند

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این سؤال برای چهارمین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است.

حامد نادرزاده

جناب آقای حامد نادرزاده :

خیر مگر اینکه جعلی بودن تاریخ را اثبات کنید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
می توانید در مهلت قانونی تجدیدنظر خواهی کنید و در دادگاه تجدیدنظر با ارسال لایحه دفاعیات خود را مطرح کنید.

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

چیزی تحت عنوان ابطال بببخش نامه نداریم خیر شما نمی‌توانید چنین کاری کنید چرا که بر اساس ظاهر شما با اداره و مختار بودن خودتان چنین کاری کرده اید این قضیه نکات محسوسی دارد اعتراض به تجدید نظر مهلت 20 روزه دارد اگر شرایط دفاع د اداله کافی باشد و البته این از مواردی است که بیشتر جنبه حقوقی ماهیتی باید درست باشد و تحلیل حقوقی اگر این موارد درست رعایت شود می‌توان حکم بدوی را نقض کند

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
جهت اظهارنظر حقوقی نیاز به بررسی مفاد سند تنظیمی است

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این سؤال برای پنجمین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است.

سکینه چهره خند

سرکار خانم سکینه چهره خند :

سلام و عرض ادب

بنظر استناد دادگاه محترم درخصوص عدم امکان رجوع از هبه طلب وفق ماده 803، در پرونده شما موضوعیت نداشته و رای قابل نقض است چرا که قبض، از ارکان اساسی تحقّق عقد هبه است و بدون قبض اصلاً هبه واقع نمیشود و وفق ماده 800 نیز، فقط درصورتی که عین موهوبه در ید متهب باشد، احتیاجی به قبض در عقد هبه نیست حال آنکه طلب شما از مدیون، مسبوق به تحصیل مال از طرف زوج از ید زوجه نیست که فی الحال زوج، مدیون همان چیزی باشد که از زوجه گرفته بوده است بلکه هبه مهریه، هبه چیزی است که حین هبه، در دسترس نبوده و هیچ وقت به قبض زوج داده نشده بوده لذا چنین هبه طلبی از اصل باطل است چه بخشش نامه عادی باشد چه رسمی ...

توصیه میکنم از مشاوره تخصصی با وکیل استفاده نمایید چرا که استراتژی دفاعی شما در دادخواست اعتراض مرحله تجدیدنظر برای نقض حکم بدوی، باید دائر بر منطوق رأی و استدلال قاضی بدوی باشد نه تقدیم دادخواست جدیدی به عنوان ابطال بخشش نامه و ...

معصومه فدایی

سرکار خانم معصومه فدایی :

سلام بنظر روند بسیار زمانبری را دارد که نیاز به دلیل محکمه پسندی برای این ادعا وجود دارد که طی دعوی جداگانه باید مطرح گردد

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این سؤال برای ششمین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است.

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

باید دید بخشش از چه نوع بوده از نوع هبه یا ابراء، در صورتی که هبه باشد رجوع ممکن است بهتر است در این خصوص جهت مشاوره بیشتر تماس بگیرید

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سوال شما بزرگوار نیاز به بررسی وگفتگوی متقابل دارد از طریق سایت بابنده مشاوره تلفنی بگیرید تا یه یک راه کار درست برسید

پانیذ قمشی بزرگ

سرکار خانم پانیذ قمشی بزرگ:

با سلام
سند عادی اعتبار دارد و متن شما باید مورد بررسی قرار بگیرد.
اگر ابرا باشد قابلیت رجوع ندارد و اگر هبه باشد تحت شرایطی قابل رجوع است.
اگر قصد اعتراض دارید به این موارد باید اشاره کنید.

زینب جوام

سرکار خانم زینب جوام :

با سلام برای راهنمایی، بیشتر تماس بگیرید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این سؤال برای هفتمین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است.

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

از نظر تاریخ قابل بررسی است همچنین بسته به اینکه در متن چه الفاظی درج شده قابل اقدام می باشد.به عنوان مثال بذل،ابرا و...

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر بخشیده باشید خیر اما اگر تاریخ بخشش قبل از عقد بوده باشد قابل اعتراض است

رویا کرامتی

سرکار خانم رویا کرامتی:

رجوع از ابرا ممکن نیست ارتباطی هم با سند عادی و رسمی ندارد مهم این است که در دادگاه اصالت سند اثبات شده

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این سؤال تکراری است و برای هشتمین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است.

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

سوال قبلا پاسخ داده شده است

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این پرسش برای نهمین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این مسأله برای دهمین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است.

سیدمسعود حیدری

جناب آقای سیدمسعود حیدری :

سلام باید متن بخشیدن را با دلایل ابرازی باطل کنید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این مسأله برای دهمین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است.

هاشم ظهرابی

جناب آقای هاشم ظهرابی :

با سلام. بخشش مهریه ولو از طریق سند عادی امکانپذیر است و آثار خودش که همون سقوط تعهد شوهر شما به پرداخت 50 سکه است رو به جا می گذارد. اما چنانچه سند بخشش مهریه عادی باشد، چون برخلاف ظاهر عرفی است و معمولا در عرف کسی بخشش 50 سکه مهریه را با سند عادی انجام نمی دهد حتما اعتراض کنید.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

بله ولی مدارک باید بررسی دقیق شود

امين  اميني زارع

جناب آقای امين اميني زارع :

با وکیل متبحر هماهنگ شوید و نوع عقد و کیفیت انجام مهم است

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این سؤال برای دوازدهمین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است.

داریوش قربانی

جناب آقای داریوش قربانی :

سلام
ماده 803 در خصوص هبه وشرایط رجوع وعدم رجوع از هبه می‌باشد.منتهی بنظر می‌رسد شما شرایط رجوع از هبه را ندارید.البته بایدمفاد هبه نامه و تاریخ آن بررسی شود

مهدي جعفرزاده مزاري

جناب آقای مهدي جعفرزاده مزاري :

سلام بله شما میتوانید با ابراز اینکه مهریه خود را هبه کرده اید درخواست رجوع از هبه بدهید طبق ماده803 قانون مدنی

محمد مالمیر

محمد مالمیر :

با سلام
با توجه به اینکه هبه نمودید میتوانید رجوع از هبه نمایید البته در صورتی که رجوع به ما بذل رو از خودتون ساقط نکرده باشید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
پرسش تکراری است و قبلاً پاسخگویی صورت گرفته است.

سمیّه اسکندری

سرکار خانم سمیّه اسکندری :

بله ابتدا دادخواست ابطال بخشش نامه رو تقدیم کنید

پویا علیزاده

جناب آقای پویا علیزاده :

با سلام با حصول شرایطی می توانید به آن بخشش نامه ایراد وارد آورید

کبری پیرداده بیرانوند

سرکار خانم کبری پیرداده بیرانوند :

سلام
ابتدا رجوع از هبه مطرح کنید و با اظهارنامه به همسر خود اعلام کنید که از بذل خود رجوع کرده اید سپس دادخواست اثبات رجوع از هبه و مطالبه مهریه را مطرح کنید، بهتر است وکیل بگیرید .

هما سجده

سرکار خانم هما سجده :

نیاز به بررسی بیشتر دارد

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
پرسش تکراری است لطفا از لیست خارج فرمایید.

مهين  شيخي

سرکار خانم مهين شيخي :

با سلام بله می تونید به استنادبه اینکه تاریخ اون مدرک قبل از عقد بوده و چون قانونا هنوز مهریه ای محقق نشده بوده پس اون بخشش باطله تقاضای ابطال کنید منتها اثبات این مطلب سخته و نیاز به شاهد و مدرک یا اقرار همسرتون داره

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
تماس بگیرید تا ابعاد مختلف موضوع برای شما تشریح گردد

عبدالرسول کمالی

جناب آقای عبدالرسول کمالی :

درود، بله می توانید مطالبه مهریه داشته باشید به شرط اینکه ثابت کنید بخشش مهریه به جهتی بوده که الان آن سبب از بین رفته است مثلا به این جهت مهرم را بخشیده ام که زندگی مشترک ادامه داشته باشیم

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این پرسش تکراری است و در گذشته پاسخ داده شده است.

حسن جوشقانی

جناب آقای حسن جوشقانی :

خیر هبه نامه یا قرارداد شما با همسرتان با استناد به ماده 10 قانون مدنی اعتبار دارد و شما نمی‌توانید درخواست ابطال آن را بنمایید

مهدی شیروانی

جناب آقای مهدی شیروانی :

با سلام.مگر اینکه اثبات کنید بذل و بخشش مهریه در قبال شرطی بوده که توسط زوج انجام نشده است.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این سؤال برای چهاردهمین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است.

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

رای دادگاه درست است مگر اثبات کنید هبه بوده و رجوع کرده اید

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

اگر به منزله بذل باشد می‌توان به ما بذل خود رجوع کنید و ابطال اون توافقنامه را درخواست نمایید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این سؤال برای پانزدهمین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است.

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با عنایت به توضیحات مذکور جهت اظهار نظر دقیق حقوقی موضوع مستلزم بررسی اسناد مدارک و اخذ اظهارات بیشتر می‌باشد

نرجس  ايزد خواه

سرکار خانم نرجس ايزد خواه :

بله . بدل مهریه یا همان بخشیدن آن قابل استرداد هست و می‌توانند پس بگیرید . اما اگر از کلمه ابرا مهریه استفاده شده باشد قابل برگشت نیست

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این پرسش برای شانزدهمین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است.

رسول خیابانی

جناب آقای رسول خیابانی :

سلام. ابتدا باید دید بخشش از طریق استعمال چه لفظی بوده است.استعمال.هبه. و.... در هر حال اگر بخشش بصورت سند عادی قبل از عقد بوده حتما با کمک یک همکار حقوقدان اعتراض کنید.

مرتضی مرادیان

جناب آقای مرتضی مرادیان:

قبلا به این سوال پاسخ داده شد ونیازی به تکرار نیست

ابراهیم نوری

ابراهیم نوری :

باسلام،باتوجه به اینکه مدرکیه عادی محسوب میشود و رسمی نیست،پاسخ سوالتان مثبت میباشد،موفق باشید

ابوذر  حسن زاده

جناب آقای ابوذر حسن زاده :

اگر بذل کرده باشید می توانید دادخواست رجوع بما بذل مطرح کنید اگه بتوانید جعلیت تاریخ را هم اثبات کنید می توانید ابطال اونو بخواین

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این سؤال برای هفدهمین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است.

یوسف حزبا

جناب آقای یوسف حزبا :

سلام بزرگوار...بخشش مهریه قابل رجوع نیست در این موارد

علی قبادی

جناب آقای علی قبادی:

سلام
باید سند عادی و متن رای خوانده شود.اگر هبه تلقی شود ممکن است قابلیت رجوع داشته باشد.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این پرسش برای هجدهمین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است.