مشاوره حقوقی رایگان - ابطال شناسنامه

اینجانب فاطمه ج هستم . سالها پیش وقتی من 5 6 سال داشتم خاله و شوهر خاله اام که بچه دار نمیشدند …تصمیم گرفتند با موافقت خانواده اصلی من … من رو پیش خودش ببرند و بزرگ کنند . ضمن اینکه در این سالها من با خانواده اصلی ام هم رفت و امد خانوادگی هم داشتیم . من 7 ساله م شد و به دبستان رفته بودم . با همان اسم و فامیل قدیم .
... سه چهار سال بعد انها برای من شناسنامه ی جدید گرفتند با فامیل پدر خوانده ام من دارای شناسنامه ی دومی شدم و من در شناسنامه ی خاله و شوهر خاله م قرار گرفتم بعنوان فرزند اونها . ( با فامیل الف ) . ضمن اینکه پدر و مادر واقعی من برای من در بدو تولد شناسنامه با نام و فامیل گرفته بودند و این شناسنامه باطل نشده هنوز .
سالها گذشت و تحصیلاتم را تا پیش دانشگاهی م تموم کردم . خاله م به دلیل بیماری به رحمت خدا رفت . پدر خوانده ام که در اصل شوهر خاله ام باشه قصد کرد زن دوم بگیره . او تقاضای نفی نسب کرد و این حکم اجرا شد و من هم اعتراضی نداشتم . الان چند سال هست که من دیگه پیش خانواده خودم و در واقعی ام زندگی میکنم ..
اما من مدارک تحصیلی ام هنوز بنام شناسنامه ی دوم ثبت شده و همینطور یک حساب بانکی دارم که با همان نام و فامیل و با همان شماره شناسنامه هست . سوال اینکه اگر من بخواهم این دو را با شناسنامه ی اصلی ام و اولی که در بدو تولد برای من گرفته شده هر چند هنوز قدیمی و بدون عکس است تغییر بدهم چه کار باید کنم ؟؟ ایا باید شناسنامه ی دوم که پدر خواند برای من گرفته بود را در اولین اقدام باطل کنم و بعد با دادخواست دیگری هم برگه ای از دادگاه گرفت فالمثال برای صدور شناسنامه ی جدید که در توضیحات ان نوشته باشد خانوم ج در واقع همان خانوم الف هست یا راه های دیگر ؟؟ ایا میتوانم برای کارهای دادخواست از شناسنامه ی اصلی استفاده کنم ؟ …….. ضمن اینکه > ( اصل برگه ی نفی نسب هم با مهر قاضی پیش خودم هست که در ان قید شده این خانوم دارای شناسنامه ای با نام پدر و مادر اصلی اش هست ) / .

پاسخ ها :

وحید سلیمی

وحید سلیمی :

به یک وکیل مراجعه کنید تا به صورت حضوری شما را راهنمایی کنند. ممکن است با توجه به این که سال ها دو شناسنامه داشته اید مسئولیتی متوجه خودتان یا پدر و مادرتان گردد. بنابراین بدون مشورت حضوری از وکیل اقدامی نکنید. قاعدتا باید شناسنامه دوم شما باطل گردد. اما چون ممکن است طرح موضوع هر دو شناسنامه برایتان دردسر درست کند شاید بهتر باشد، فقط با شناسنامه دوم اقدام کنید برای اصلاح و صدور شناسنامه جدید. در هر حال بهتر است به صورت حضوری به یکی از وکلای متخصص در امور حسبی مراجعه کنید.