مشاوره حقوقی رایگان - نگهداری از مادر

سلام پدر من فوت شده و ارث دو بر یک بین دختر و پسر تقسیم شده مادر در قید حیات هست. آیا نگهداری از مادر به عهده پسر خانواده است؟
و این که خونه به نام مادر هست که پسر میخواهد اون رو کامل به نام خودش بزند تا از مادر نگهداری کند آیا درست هست؟

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
پدر و مادر هر دو وظیفه نگهداری مادر خود را دارند از نظر شرعی و قانونی این وظیفه بیشتر برعهده پسر خانواده است.
اگر مادر با رضایت خود خانه را به نام پسرش انتقال دهد معتبر است و کسی بعداً نمی تواند مدعی حقی باشد.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام در صورتی که مادر نفقه نداشته باشد می‌تواند نفقه خود را از پسر مطالبه کند

سند زدن خانه اگر فقط برای مادر است امکان‌پذیر است اگر خواهر نیز سهم می‌برد خیر

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
اخلاقا باید از مادر نگهداری کرد
سوال دوم بستگی به تصمیم مادر دارد
الناس مسلطون علی اموالهم هرکس می‌تواند اموال خویش را تحت هر عنوان منتقل نماید کسی نمبتواند مدعی شود مگر تحت شرایطی خاص....

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
این که از مادر کدامیک نگهداری کنند وظیفه فرزندی هر دو است اما مطابق با عرف کشورمان این مساله را پسران و یا فرزند ارشد برعهده دارد در خصوص خانه ای بنام مادر می باشد نیز بهتر است عدل و انصاف را رعایت و سهم خواهرتان را بدهید و به فکر فردای روز قیامت باشید البته اگر خواهرتان با این مساله که شما در گرو نگهداری مادر که وظیفه قانونی و شرعی تان است میخواهید خانه را تصاحب کنید مشکلی نداشته باشد جای خود دارد !

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

فعلاً که مادر مالک منزل است و از شما نگهداری می‌کند و در صورتی که تمایل داشته باشد می‌تواند ملکی که به نام خودش باشد را به نام شما منتقل کند نه ملک پدر متوفی که مشمول ارث است

پانیذ قمشی بزرگ

سرکار خانم پانیذ قمشی بزرگ:

با سلام
براساس قانون هریک از فرزندان اگر از پدر یا مادر نگهداری کند می تواند بعدا از بقیه فرزندان اجرت المثل هم بگیرد.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر مادر بخواهد ملک خود را به پسرش منتقل کند مانعی ندارد و نگهداری از مادر هم وظیفه پسر هست و هم دختر

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

نکهداری وظیفه اپلاد است وانتقال منزل بدین علت متعارف نیست

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
نگهداری از مادر اگر در قالب مقوله نفقه شناسایی شود قانوناً بایستی فرزندان از مادر خود نگهداری نمایند.
از سوی دیگر در صورتی که مادر محجور نباشد اختیار اموال خودشان را دارند و به هر شخصی که مایل باشند می‌توانند خانه خویش را انتقال دهند و هیچ اِشکال قانونی در این ارتباط وجود نخواهد داشت.