مشاوره حقوقی رایگان - قوانین ارث و میراث

سلام،
پدربزرگ من دارای 7 پسر و 4 دختر هستند، ایشان سال 1381 فوت کردند، مادربزرگم هم یکسال بعد فوت کردند، دارایی پدربزرگم شامل یک منزل مسکونی در شهر و یک منزل مسکونی در روستا هست که منزل روستا رو بعد از اینکه برای سکونت به شهر اومدن به یکی از پسرها دادن، همچنین ایشان چندین هکتار زمین کشاورزی در روستا دارن، پس از فوت پدربزرگم پسر بزرگش حق ارث خود را به بقیه خواهرو برادر هایش بخشید، در وصیت نامه پدربزرگم قید کرده که منزل شهر برای پسر کوچک که از خود منزلی ندارد ولی به 4 خواهر خود سهمی مساوی بدهد و زمینهای روستا هم برای بقیه پسرها. اکنون از بین 5 پسر باقی مانده یکی از پسرها که تمام مدت در منزل مسکونی روستا زندگی می کرد نصف زمینها را تصاحب کرده و ادعا میکند پدرش برای اینکه او در روستا بماند این زمینها را به او داده، مدرکی ندارد ولی بیشتر از 30 سال است که روی ان زمینها کار میکند.
3 پسر دیگر هم بقیه زمینها را بین خود تقسیم نمودند، دو تا از پسرها قرار بوده با پدر بنده شریکی هر سال یکی زمینها را کشت کند ولی اکنون بعد از 19 سال هنوز به پدر من نه سهمی داده اند و نه اجازه کشت زمین را به او میدهند. پدر بنده فقط برای اینکه بین برادرهایش اختلافی پیش نیاید برای انحصار ورثه و گرفتن حق خود اقدام نکرده. هر دوی این پسرها که با پدرم زمین شریکی داشتند چند سال پیش فوت کردند و الان زمینها را زن و فرزندان انها کشت میکنند.
1. آیا اگر پدرم ادعای ارث نکند بعد از 30 سال به صورت قانونی زمین به آنهایی که در این مدت آن را کشت می کرده اند تعلق میگیرد؟
2. آیا من که دختری 29 ساله هستم میتوانم به جای پدرم که هم بیماری قلبی و هم بیماری اعصاب دارد و بازنشسته اموزش و پرورش است برای انحصار ورثه اقدام کنم تا حق او را از برادرهایش بگیرم؟
خیلی نیازمند راهنمایی هستم، سپاس

پاسخ ها :

جمیله  ستایش نهاد

سرکار خانم جمیله  ستایش نهاد :

شما با اخذ وکالت از پدر میتوانید پیگیر کارهای مربوطه باشید
در خصوص ارثیه پدرتان خم شما میتوانید از دادگاه تقاضای تقسیم ترکه به طرفیت مابقی ورثه بدهید البته با وکالت مع الواسطه که به یک وکیل دادگستری میدهید