مشاوره حقوقی رایگان - تصادف جانی

سلاو وقت بخیر
در تاریخ 11/25 شب در یک بلوار با ماشین درحال حرکت بودم با سرعت 50 یا 60 که یکدفعه یک مرد که لباس های پاره هم به تن داشت (شبیه به کارتن خواب) از سمت راست از داخل شمشادها پرید روی ماشین و من باهاش تصادف کردم افسر نیروی انتظامی و راهنمایی و رانندگی و آمبولانس اومدن و مصدوم منتقل شد به بیمارستان ، من هم رفتم کلانتری و چندتا برگه رو پر کردم و گفتند میتونی بری و ماشین رو بردن پارکینگ . اونجا گفتند شما مقصرید چون به عابر زدی و اینکه تقریبا 70 متر عقبتر یک پل عابر پیاده بود و حدود 3 متر جلوتر هم خط کشی عابر پیاده .
گفتند نیازی نیست که برید مصدوم رو ببینید و گفتند کپی مدارک رو بیار تا بفرستیمت برای استعلام از مدارک ، هم گواهی نامه و هم بیمه دارم
سوالم این هست که نیازی به گرفتن رضایت از مصدوم نیست و اصلا نیاز به دیدن و پرسیدن از حالش هست چون اصلا نمیدونم در چه حالی هست
واینکه روند کار به چه صورت هست ؟ و پس از دادگاه و اعلام نظر باز هم میتونه ازمون شکایت کنه یا نه؟
ممنون میشم راهنماییم کنید

پاسخ ها :

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام.
شما میتوانید با مراجعه به بیمارستان از حال مصدوم مطلع شوید و این مساله یک موضوع شخصی است و ارتباطی به دادگاه و مرجع قضایی ندارد .
درصورتیکه شخص مصدوم از شما شکایت کند ، دادگاه شما را به پرداخت دیه قانونی و مبلغی جریمه نقدی به خاطر بی احتیاطی در رانندگی منتهی به ایراد صدمه بدنی غیرعمدی محکوم میکند و خسارات و دیه را بیمه پرداخت خواهد کرد و دراینصورت نیازی به اخذ رضایت شاکی خصوصی نخواهید داشت ، اما اگر حادثه منتهی به فوت مصدوم شود ،باید رضایت وراث شاکی را اخذ کنید چون ممکن است علاوه بر دیه متوفی ، حبس نیز شامل شما شود.
موفق باشید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

بله می تواند شکایت کند و اگر فوت کند یا دارای جراحات ....باشد و شما مقصر باشید قاضی میتواند برای شما مجازات حبس تعیین کند ( جرائم ناشی از تخلفات رانندگی ) سعی کنید حتما به ملاقات ایشان بروید و اگر پرونده شما به دادگاه رفت حتما از یک وکیل متخصص مشورت کنید در صورت تمایل تماس بگیرید