مشاوره حقوقی رایگان - خسارت تاخیر در انتقال سند

باسلام و خسته نباشید،بنده سازنده
هستم و واحد آپارتمانی رو در سال 96 پیش فروش کردم و قرار تنظیم سند شهریور 97 بوده و سند بعلت بیماری و فوت مالک و فرزندشون در سال 98 و شرایط کرونا و غیره به تازگی صادر شده،خریدار بعلت تاخیر پیش آمده و داشتن گواهی عدم حضور درخواست خسارت درج شده در مبایعه نامه رو دارن که روزانه 150 هزار تومن هست.از طرفی در قسمت توضیحات مبایعه نامه در خصوص خسارات ناشی از تاخیر عینا متن زیر آمده است:
(( مطلب بعدی اینکه مبلغ تاخیر روزانه در قرارداد مربوط به عدم اجرای تعهدات ""تنظیم و تحویل واحد و پرداخت مبالغ ذکر شده در قرارداد "" میباشد که در صورتیکه هر کدام از طرفین قرارداد به تعهدات ذکر شده در قرارداد عمل ننمایند میبایست این مبلغ را بصورت روزانه به طرف مقابل پرداخت نمایند))
حال با توجه به عدم اشاره به تنظیم سند برای دریافت خسارت و اینکه از این جمله که بلحاظ نگارشی بصورتیه که میشه چند جور تفسیرش کرد خواستم بدونم خریدار میتونه خسارت دریافت کند؟موضوع دیگر اینکه مبلغ مربوط به تنظیم سند صد میلیون تومن بوده و عملا 25 درصد قیمت واحد در زمان معامله(سال 96) بوده و علت اینکه با این مبلغ موافقت کردیم تضمین ارایه سند با توجه به عدم پیش بینی خسارت انتقال سند بوده اما خریدار میگن این جمله اشتباه تایپی هست در صورتی که هم در املاک و هم بعدها طی این مدت بارها در حضور شاهدین گفته من خسارت دیرکرد نمیخوام و شکایتم بدلیل راحتی خیال از انتقال سند هست.ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.با تشکر

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام بله با توجه به مفاد و شروط
قرار داد ممکن است دادگاه حکم به پرداخت وجه التزام صادر نماید
ولی شما می توانید به قوه قاهره استناد نمایید
و اگر شما بتوانید عامل خارجی را اثبات نمایید حکم به
پرداخت خسارت وجه التزام صادر
نخواهد شد