مشاوره حقوقی رایگان - کلاهبرداری رایانه ای

سلام ‌خسته نباشید بنده ده ماه پیش تو تلگرام با کانال آشنا شدم کار در منزل اون فرد گفت که مدارک برام بفرست تا برات احراز هویت کنم تو صرافی ارز خوب من گول خوردم وسوسه شدم بخاطر پورسانت رفته بود حساب یک بنده خدای رو هک کرده بو به حساب یه خانم واریز کرده بود نزدیک به صد میلیون تومان که با حساب اون خانمه 50میلیون خرید کرده بود اون خانم هم 20میلیون برای من واریز کرده بود و با حساب من هم بیست میلیون خرید کرده بود بعد از چندروز زنگ زدن گفتند شما کلاهبرداری کردی و نمیدونم چیو چی گفتند شکایت می‌کنیم اگه پولو ندی منم گفتم شکایت کن چون من پولو خرج نکردم درسته با حساب منه و از من شکایت کردن و من تمامی مستندات را به دادگاه دادم الان هم ضامن گذاشتم سه ماه که هیچ نشده بنظرتون چی میشه من هم خودم شکایت کردم الان نزدیک به 5ماه از پرونده دادگاه خبری نشده

پاسخ ها :

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ؛؛؛؛

طبق قانون هرکس به طور غیرمجاز از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده‎ها یا مختل کردن سامانه، وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند، مرتکب کلاهبرداری رایانه ایی شده است.

همچنین هر کس در بستر مبادلات الکترونیکی با سوء استفاده و یا استفاده غیر مجاز از داده پیام ها، برنامه ها و سیستم های رایانه ای و وسایل ارتباط از راه دور و ارتکاب افعالی نظیر ورود ، محو ، توقف داده پیام ، مداخله در عملکرد برنامه یا سیستم رایانه ای و غیره دیگران را بفریبد و یا سبب گمراهی سیستم های پردازش خودکار و نظایر آن شود و از این طریق برای خود یا دیگری وجوه اموال یا امتیازات مالی تحصیل کند و اموال دیگران را ببرد مجرم محسوب و علاوه بر رد مال به صاحبان اموال به حبس از یک تا سه سال و پرداخت جزای نقدی معادل ماخوذه محکوم می شود.