مشاوره حقوقی رایگان - هزینه تعمیر لوله فاضلاب غیر مشترک ساختمان

با سلام و وقت بخیر
ما در یک ساختمان 5طبقه دو واحدی ساکن هستیم و لوله های فاضلاب ساختمان واحد های شمالی و جنوبی از هم مجزا است. حال در قسمت واحد های شمالی طبقه چهارم واحد8 دچار شکستگی لوله فاضلاب ظرفشویی شده و مالک واحد 8 بعد از این اتفاق ملک خود را فروخت و ساکنین جدیدی به ساختمان نقل مکان کردند که مالک هستند و واحد6 مورد خسارت واقع شده.حال مدیر ساختمان هزینه تعمیر را میخواهد از کل ساکنین ساختمان بگیرد در صورتی که انشعاب فاضلاب قسمت شمالی با قسمت جنوبی کاملا دو لوله مجزاست.به نظر شما این هزینه به عهده چه واحدی میباشد

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
مطالب ارسالی شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

اصولا هزینه مشاعات بر عهده همه مالکین است

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام اگر لوله مشترک باشد هزینه بر عهده تمام مالکان میباشد

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

سلام. مخارج مشاعات ساختمان ( در صورتمجلس تفکیکی مشخص است) به عهده کلیه مالکین می باشد .

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

واحد هشت
باتامین دلیل وکارشناسی میتوان دفاع کرد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر لوله اختصاصی واحد هشت بوده فقط مالک واحد هشت باید خسارت دهد اگر این لوله مربوط به فاضلاب واحد‌های خاصی بوده آنها باید خسارت بدهند

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
واحدهایی که از لوله استفاده می کنند باید هزینه را پرداخت کنند.

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

درصورت اشتراکی بودن باید همه پرداخت کنند

محمود رجبی پور

جناب آقای محمود رجبی پور:

سلام. اگر لوله های جنوبی وشمالی مجزا باشند ونقطه مشاع نداشته باشند نمی توان خسارت ازمالکین قسمت جنوبی گرفت.

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
هزینه بر عهده واحدهای شمالی است

فرشید محمدزاده عربلو

جناب آقای فرشید محمدزاده عربلو :

با سلام به عهده واحدی که صدمه حاصله از انشعاب آن واحد می باشد نه کل ساختمان .

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
طبیعتا واحد هایی که از لوله استفاده می کنند بایستی هزینه را پرداخت کنند مگر این که در اساسنامه ساختمان یا صورت جلسه هیات مدیره به نحو دیگری توافق شده باشد .

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر لوله مشترک باشد هزینه ها هم مشترک است

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

بهتر است که اینگونه موارد مسالمت آمیز حل و فصل شود

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام
اصولا مسئولیت تعمیر و نگهداری انشعابات فاضلاب مشترک ساختمان، به عهده مدیر ساختمان است و باید از محل هزینه‌های اشتراکی ساختمان پرداخت شود. با این حال، در صورتی که لوله فاضلابی که در واحد 8 شکسته شده بود، از انشعاب فاضلاب غیر مشترک واحد های شمالی و جنوبی بوده و این لوله اختصاصی برای واحد 8 بوده، هزینه تعمیر آن به عهده مالک واحد 8 می‌باشد.

بنابراین، اگر لوله فاضلاب شکسته شده در واحد 8 از انشعاب فاضلاب غیر مشترک بوده و اختصاصی برای آن واحد بوده، مسئولیت تعمیر آن به عهده مالک واحد 8 است و مدیر ساختمان نمی‌تواند هزینه تعمیر را از کل ساکنین ساختمان بگیرد. البته، در صورتی که در تفکیک انشعابات فاضلاب ساختمان مشکلی وجود دارد و این لوله به طور اشتباه به عنوان انشعاب فاضلاب غیر مشترک واحد 8 شناخته شده است، مسئولیت تعمیر آن به عهده مدیر ساختمان و هزینه آن باید از محل هزینه‌های اشتراکی ساختمان پرداخت شود.