مشاوره حقوقی رایگان - انحصار وراثت

سلام. پدر بنده سال 69فوت کردن وپدربزرگم چندسال پیش فوت کردن وعموها انحصار وراثت نموده وتقسیم اموال اما یکی از زمینها سندش بنام پدربزرگ پدرم هستش که درزمان حیاط پدرم سال44 فوت کردن وانحصار وراثت نکرده بودن وهمین چندروز قبل انجام دادن،،،آیا پدربنده از این زمین ارثی تعلق میگیرد که بنده بتونم بگیرم یا خیر،،،،،،با تشکر

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
ابتدا نسبت به اخذ گواهی انحصار وراثت اقدام نمایید سپس دادخواست تحریر ترکه و تقسیم مطرح بفرمائید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اموال پدربزرگ پدرتان به پسرش می رسد که پدر بزرگ شما وراث وی بوده و به پدر شما مالی نمی رسد.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلامبا سلام هر شخصی که فوت کند در لحظه فوت اگر شخص دیگر در قید حیات باشد ارث می‌برد

علی اصغر نادری

جناب آقای علی اصغر نادری:

ابتدا گواهی انحصار وراثت بگیرید و در مرحله بعد دادخواست تقسیم ترکه دهید

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

خیر متاسفانه ارثی تعلق نمییگیرد

فرشته عباس پور

سرکار خانم فرشته عباس پور :

سلام ، نسبت به اخذ گواهی حصر وراثت اقدام و سپس دادخواست مطرح نمایید.

سید احمد نورالدینی

جناب آقای سید احمد نورالدینی :

سلام خیر ...ارث به پدر شما نمیرسد

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و احترام به شما کاربر محترم دادراه با این مطلب شروع کنیم که پرونده هایی که تماما ملکی یا حتی یک بخشی از آن مرتبط با ملک و باغ و اراضی می‌باشد و با به مفهوم دقیق تر کلا اموال غیر منقول میشود به این شکل حل و فصل نمی‌شود که فقط پرسیدن یک سوال کوتاه و مختصر شما را به راه حل نهایی سوق دهد چرا که ابعاد حقوقی به یکدیگر ارتباط کامل دارند البته شباهت هایی به یکدیگر دارند ولی نه کاملا و متفاوت هستند مخصوصا پرونده ملکی را اصلا نباید مورد غفلت قرار گیرد به همین دلیل اشتباه در خود عنوان خواسته که در ستون دادخواست قید می کنید یا دفاعیات به ضرر افراد دخیل است. با توجه به صحبت هایی که شد بهتر است بررسی مفصلی از اوضاع و احوال پرونده صورت گیرد اینکه چگونه طرح دعوی شود و دلایل آن چه میتواند باشد و آیا این دلایل نیز باید در ارسال دادخواست بارگزاری شود یا خیر و بر چه مواد قانونی استناد شود مهم است چرا که باید بر اساس قوانین موجود و مستند و مستدل باشد و باید خاطر نشان کرد که درصورتی که دادخواست به طور صحیح و درست مطرح نشود بلاشک در اولین مرحله رسیدگی رد شده و همچنین ممکن است شرایط شکلی آن درست باشد و نام دادخواست را بشود روی آن گذاشت ولی به صلاح نباشد که این نوع دادخواست با این کیفیت و این دلایل به شعبه قضایی ارسال شود که این از وظایف وکیل است که این مصلحت را تشخیص دهد . اگر هم که پرونده در جریان باشد باید مطالعه پرونده در شعبه حقوقی صورت گیرد که وکیل از جزئیات پرونده باخبر شود و دفاعیات مناسب و کاملی انجام دهد .

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

سلام ابتدا گواهی حصر وراثت اخذ کنید و سپس طرح دعوای تحریر ترکه و بعد تقسیم ترکه

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
بله؛ بنابراین شما ابتدا به أخذ گواهی انحصار وراثت اقدام بفرمائید و سپس دادخواست به خواسته‌های تحریر ترکه و تقسیم ترکه را در یکی از دفاتر خدمات قضایی به ثبت برسانید.

اسماعيل  عليپور

جناب آقای اسماعيل عليپور :

سلام اگر فوت پدر شما قبل از پدر بزرگ بوده ، خیر

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام هر شخصی که فوت کند در لحظه فوت اگر شخص دیگر در قید حیات باشد ارث می‌برد

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
پرسش مطروحه تکرار شده است و قبلاً به نحو کامل جواب داده شده است.

سعید فتاح زاده حصاری

جناب آقای سعید فتاح زاده حصاری :

سلام
بله به پدر شما ارث می رسد

علی اصغر نادری

جناب آقای علی اصغر نادری:

پاسخ داده شده در صورت راهنمایی بیشتر تماس بگیرید

سید احمد نورالدینی

جناب آقای سید احمد نورالدینی :

سلام متاسفانه خیر ...اموال هر کس به طبقه بالایی میرسه که در این مورد به شما نمیرسد

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
سؤال مطروحه تکراری است و در گذشته پاسخگویی صورت گرفته است.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
سؤال مطرح شده تکرار است و جوابگویی نسبت به این پرسش صورت گرفته است.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
سؤال بارها تکرار شده است و در گذشته این پرسش، پاسخ داده شده است‌.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
سؤال تکراری است و در گذشته پاسخ داده شده است.

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
اگر زمان فوت پدر بعد از فوت پدربزرگ بوده است بله می توانید اقدام به ثبت درخواست گواهی حصر وراثت نمایید

مرتضی مرادیان

جناب آقای مرتضی مرادیان:

خیرتعلق نمیگیره ، چراکه درسته جد پدرتون زمانی وفات یافته که پدرشمازنده بوده ولی چون وارث بعد جدپدریتون یعنی پدربزرگتون ارث پدرش بهش می رسیده لذا مانع ارث بری پدرشمامیشده ودر اصطلاح حقوقی ، پدربزرگتون حاجب پدرشمابوده ولذا مطابق اصل تاخرحادث، مردگان از یکدیگر ارث نمیبرند.
حَجب حالت وارثی هست که به واسته وجود وارث دیگه ، از اصل یا بعضی از ارث محروم می شه.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
همانطور که در گذشته بیان شد بله؛ بنابراین شما ابتدا به أخذ گواهی انحصار وراثت اقدام بفرمائید و سپس دادخواست به خواسته‌های تحریر ترکه و تقسیم ترکه را در یکی از دفاتر خدمات قضایی به ثبت برسانید.

سید مجید رمضانی

جناب آقای سید مجید رمضانی :

سلام اگر پدر بزرگ پدرتان زمانی که فوت کردند پدر بزرگ تان فوت کردند ایشان از آن متوفی سهم میبرد اما شما از پدربزرگ پدر ارث نمی‌برید

سعيد  پيروزي

جناب آقای سعيد پيروزي :

سلام وقت بخیر
چون پدر شما بعد از پدربزرگ شما فوت کردند لذا پدر شما از پدربزرگ ارث میبرد و چون ایشان فوت کرده اند سهم پدر به شما و وراث قانونی وی میرسد

مژگان صالح آبادی

مژگان صالح آبادی :

شرط وراثت، زنده بودن در زمان فوت متوفی است

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

اکر پدر شما زودتر از پدرشان فوت نموده اند خیر

سمیرا قهرمانی

سرکار خانم سمیرا قهرمانی :

بله چون پدر بزرگ در زمان حیات پدرتان فوت شده است به پدر ارث می رسد و با فوت پدر ارث ایشان به شما تعلق می گیرد.

رحمان  مرداني فرد

رحمان مرداني فرد :

بله چون در زمان فوت پدر بزرگ پدر شما جز وراث حین الفوت ایشان می باشد

فرشته حسنوند

سرکار خانم فرشته حسنوند :

پدر بزرگ پدرتون فوت شدن ورثه اش پدربزرگ شما و سایر فرزندان اون مرحوم بودن و الان عموهای شما سهم الارث پدرشون از اموال پدربزرگشون رو میتونن تقسیم کنن ولی چون پدرشما پیش از پدربزرگتون فوت شدن متاسفانه امکانش نیست

یاسین علی رحمانی

جناب آقای یاسین علی رحمانی :

سلام ترکه پدر بزرگ پدرتان به پدر بزرگ می‌رسد وترکه پدر بزرگ تان به پدرتان و ترکه گدر با انحصار و ورات به وراث حین الفوت میرسد

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

با توجه به توضیحات و فوت پسر قبل از پدر ارثی تعلق نمی گیرد

فرشته حسنوند

سرکار خانم فرشته حسنوند :

سلام درزمان فوت پدربزرگ پدرتان وراثش فرزندان ازجمله پدر بزرگ شما بوده اند (نه پدرشما که نوه ایشان باشند) لذا به پدر شما ارثی تعلق نمیگیرد

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

وراث حین الفوت مرحوم پدربزرگ شما مستحق دریافت ارث هستم اگر پدر شما بعد از پدرشان فوت نموده امکان‌پذیر است

مهرداد ابراهیم زاده

جناب آقای مهرداد ابراهیم زاده :

با سلام نیاز به توضیحات بیشتر دارد . اما چنانچه پدر بزرگ زودتر از پدر شما فوت کرده باشند بله می توانید بگیرید .